Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Vergaderruimtes boeken met de Roomservice app

Blogs
10-11-2017

Roomservice: “New Experiences” met Microsoft

Office365, Azure en andere mooie diensten en applicaties helpen ons om productiever te zijn, handiger samen te werken en onze data altijd en overal beschikbaar te maken. De tools die geboden worden op zowel desktop, web als mobiel zijn superhandig en voldoen in veel gevallen aan de vraag. Toch heb je soms behoefte aan een net wat meer op maat gemaakte tool, omdat een applicatie net niet doet wat je wil, data verdeeld staan op verschillende plekken, of omdat je te maken hebt met eindgebruikers die niet allemaal even ervaren zijn met applicaties. Gelukkig zijn wij bij Wortell erg handig in het aan elkaar knopen van Microsoft applicaties zodat wij nieuwe ervaringen kunnen maken die net even meer maatwerk zijn. En hoewel wij natuurlijk bijzonder ervaren zijn met het koppelen van bestaande applicaties, maakt Microsoft het ons ook wel erg gemakkelijk. Daarom kunnen wij ons met Wortell vol richten op het finetunen van praktische toepassingen en met concrete vragen en behoeftes van eindgebruikers.

Gemakkelijk vergaderruimtes boeken

Voorbeeld van zo’n behoefte is het snel vinden en slim reserveren van een vergader- en overlegruimtes in een groot kantoor.
Met de komst van het nieuwe werken en open kantoorruimtes hebben medewerkers vaker dan vroeger de behoefte aan afgesloten ruimtes om even snel te overleggen met collega’s.
Daarom ontwikkelden wij met Wortell de “Room Service app”. Met deze app heb je vanaf je telefoon, op ieder moment van de dag en waar je ook bent, een actueel overzicht van de beschikbaarheid van alle ruimtes op kantoor op dat moment. Je ziet hoe lang ze nog beschikbaar zijn, of juist vanaf wanneer weer. Met een simpele druk op de knop reserveer je de ruimte voor het komende half uur. Onze Room Service app gebruikt jouw Azure AD account om in te loggen, leest namens jou alle kalenders van de verschillende overlegruimtes uit - en controleert via Microsoft Graph API de beschikbaarheid. De Room Service applicatie is super simpel in gebruik. Het enige dat wij doen is de verschillende eindjes van bestaande applicaties aan elkaar koppelen - maar wel op een slimme manier. De Room Service is slechts één voorbeeld van onze “New Experiences”. Afhankelijk van de vraag van onze klanten kunnen we samen heel veel verzinnen. Wij doen niets liever. Dus heb jij nog dagelijkse issues op je werk waarvoor wij wat applicatie-eindjes aan elkaar kunnen knopen? Neem dan contact op met: rob.kostermans@wortell.nl of lees verder via onderstaande button.