Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Het eerste Nationale Cybersecurity Debat: Cybersecurity trends, een pittig debat en oplossingen voor jouw veiligheid

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid noemt gijzelsoftware een risico voor de nationale veiligheid. Dagelijks leggen cybercriminelen bedrijven lam, stelen ze data en persen ze slachtoffers af. Gijzelsoftware bedreigt de samenleving en daarom gingen toonaangevende cybersecurityspecialisten tijdens het eerste Nationale Cybersecurity Debat met elkaar in gesprek.

Cybersecurityspecialisten discussiëren

Wat gaat er mis bij organisaties en hoe voorkom je dat je zelf slachtoffer wordt van cybercriminelen? In dit uitgebreide artikel staan we stil bij de trends en ontwikkelingen binnen cybersecurity.  Zijn systemen veilig genoeg, voldoen organisaties aan veiligheidseisen en bij wie ligt de verantwoordelijkheid: bij IT, de eindgebruiker of bij de overheid? Onder andere Gina Doekhie van de Nederlandse Politie, ethical hacker Rik van Duijn en Jelle Niemantsverdriet, National Security Officer bij Microsoft, buigen zich over deze onderwerpen. Zij gaan in debat over de volgende 5 prikellende stellingen:

  • Cybersecurity moet meer gericht zijn op de mens dan op de techniek
  • Bij ransomware moet je nooit losgeld betalen
  • We moeten af van wachtwoorden
  • Voordat je het internet op mag, moet je een digitaal rijbewijs hebben
  • De overheid moet meer cyber-verplichtingen opleggen via wetten

Uitzending terugkijken?

Vraag de opname aan van Het Nationale Cybersecurity Debat. 

Versterk je verdediging met kennis

Is jouw organisatie afdoende beschermd tegen een cyberaanval? Staan er back-ups klaar voor het geval dat je getroffen wordt? Grote kans dat hier nog wel werk aan de winkel is. Wat zijn de eerste stappen die je moet uitvoeren en hoe richt je een 24/7 beschermingslaag in? Ook dat lees je in dit verslag van het eerste Nationale Cybersecurity Debat. Wapen je met kennis tegen cybercriminelen en download het trendrapport.

Download trendrapport