Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Partners INTER en Wortell introduceren innovatieve nieuwe MDO-ruimte

Blogs
Henk Smid
8-12-2022

INTER en Wortell introduceren de MDO-ruimte van de toekomst! Sinds 2017 werken de twee partijen in een nauw partnerschap aan de doorontwikkeling van deze complexe vergaderkamer, die kritisch is binnen de medische wereld. Als één partij beheren zij de MDO-ruimte op afstand. Met de jaren voerden ze constant verbeteringen door. Maar het echte omslagpunt kwam tijdens de pandemie, toen ziekenhuizen noodgedwongen via Microsoft Teams gingen communiceren. In de markt zagen INTER en Wortell een nieuwe vraag opdoemen: ‘Zijn we op MDO-gebied toe aan innovatie?’

Van interoperabiliteit naar MDO van de toekomst

Toen de coronacrisis uitbrak, moesten veel artsen (deels) vanuit huis gaan werken. Dit had zijn weerslag op het MDO. Van oudsher verzamelden artsen zich in één fysieke MDO-ruimte om contact te leggen met een groep collega’s in de MDO-ruimte van een ander ziekenhuis. Nu namen artsen plotseling deel vanuit allerlei verschillende locaties.

Net als veel andere organisaties zetten ziekenhuizen Microsoft Teams in. INTER en Wortell zorgden voor interoperabiliteit door de juiste koppelingen te leveren. Al snel kwam het gebruiksgemak van Microsofts geliefde applicatie voor videovergaderingen naar voren.

Langzamerhand begon er een nieuw geluid te weerklinken: zou het mogelijk zijn om MDO-ruimtes volledig te laten draaien op Microsoft Teams?

Het idee is even innovatief als aantrekkelijk. Met deze ‘MDO-ruimte van de toekomst’ elimineer je immers de uitdaging om verschillende systemen met elkaar te verbinden. Bovendien verhoog je de efficiëntie. En juist tijdens MDO’s, waar gebruiksgemak en soepele technologie een wereld van verschil maken, is dit essentieel.

Meer grip op het MDO-proces

INTER en Wortell verrichtten onderzoek en gingen in beraad. Dé conclusie: onder ziekenhuizen bestaat een grote behoefte om volledig over te stappen op Microsoft Teams. Daarom ontwikkelden de twee partners een gezamenlijke propositie om de MDO-ruimte van de toekomst te realiseren. Hierbij hoort een roadmap die beschrijft hoe ziekenhuizen de transitie in drie gecoördineerde stappen kunnen maken.

Het resultaat: een beheersbaarder MDO-proces, waarbij je profiteert van een hogere uptime, meer overzicht en optimaal gebruiksgemak. Bovendien heb je altijd één aanspreekpunt. Lopen artsen tijdens het MDO tegen een technisch probleem aan? Dan krijgen zij met één druk op de knop direct live ondersteuning. Hun vraag wordt altijd opgepakt. Achter de schermen buigt Wortell zich over de verbinding en focust INTER zich op de technische installatie. Maar ziekenhuizen communiceren met één ‘loket’.

De enige weg voorwaarts

Hoewel de uitrol van Microsoft Teams in het ene ziekenhuis sneller gaat dan in het andere, krijgt de applicatie overal een steeds sterkere positie. Het is voor ziekenhuizen dan ook logisch om de overstap naar de MDO-ruimte van de toekomst te maken. Gezien de huidige marktontwikkelingen en de inburgering van hybride werken, geloven INTER en Wortell dat dit de enige weg voorwaarts is. Overigens geldt dit voor binnen- én buitenland: inmiddels zijn de eerste kleine projecten over de grens al uitgevoerd.
 

MDO ruimte van de toekomst in actie zien?

Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je de MDO-ruimte van de toekomst graag in actie zien?