Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Hoe haal je als zorgorganisatie zoveel mogelijk waarde uit je Microsoft-licenties?

Microsoft-licenties zijn een ingewikkeld onderwerp. Naast het feit dat ze elke dag veranderen, hangt er een prijskaartje aan. Sommige organisaties schaffen voor alle medewerkers dezelfde licentie aan. Andere stellen zelf een mix samen. Aan beide benaderingen kleven de nodige voor- en nadelen. Organisaties werken bijvoorbeeld al gauw met te zware licenties of profiteren niet van de voordelen die een bundel met zich meebrengt.

Binnen de zorg struikelen veel organisaties bovendien over de kosten, vooral sinds Microsoft is overgestapt van device- naar user-gebaseerde licenties. Daarnaast is de behoefte aan informatie én digitale transformatie ook aan de orde van de dag.

En toch kan je als zorgorganisatie niet zonder licenties. De vraag is: hoe ondersteun je gebruikers met de juiste licenties?

Wat is je kompas in het licentiewoud?

In het woud van licenties raak je gemakkelijk verdwaald. Hoe navigeer je hierin? Het kompas wordt gevormd door de behoeftes van jouw organisatie. Wat heb je nodig op basis van je werkwijze en gebruikerstypes? Welke licenties heb je momenteel? Kan je deze omzetten of aanvullen met andere producten?

Pas als je de antwoorden op deze vragen weet, kan je concreet op zoek gaan naar de juiste licenties. Zo ga je efficiënter om met kosten en haal je zoveel mogelijk waarde uit je investeringen. Je zet je bestaande functionaliteit namelijk óók optimaal in.

Wanneer je op zoek gaat naar optimalisaties die bij je passen, zal je diverse mogelijkheden tegenkomen. Een daarvan is het non-profitprogramma van Microsoft. Als non-profitorganisatie in de zorg kan je mogelijk een flinke korting krijgen op de gangbare prijzen. Als je via de website van Microsoft een aanvraag doet, bepaalt een commissie of je hiervoor in aanmerking komt. Voldoe je aan alle voorwaarden, dan krijg je een status toegekend op basis waarvan je de bewuste korting krijgt.

Verken de mogelijkheden van optimalisatie en besparing

Wil jij zo optimaal mogelijk met je licenties omgaan? Dat is zo gemakkelijk nog niet. De experts van Wortell helpen je hier graag een handje bij. Als one-stop-shop voor klanten overzien wij het overkoepelende plaatje heel goed. Bovendien is de zorg een van onze specialisatiegebieden. Dit betekent dat we je proactief kunnen helpen om zo efficiënt mogelijk te werken. Daarbij kijken we ook buiten ons eigen productaanbod. En wil je in aanmerking komen voor het non-profitprogramma van Microsoft, dan vullen we de aanvraag op zo'n manier met je in dat je zoveel mogelijk kans maakt om erdoorheen te komen.