Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Hoe ik een HoloLens-Developer werd

Blogs
11-12-2017
Bij Wortell werken we elke dag met de laatste technieken. Met behulp van zowel nieuwe als bestaande technologieën werken we aan innovatieve oplossingen voor onze klanten. Niet alleen omdat het leuk en leerzaam is, maar ook omdat we echt geloven dat we op die manier de vragen van onze klanten van vandaag, morgen en overmorgen kunnen oplossen. Innovatie zit in ons DNA. Continu zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, om zo te kunnen groeien en onze klanten advies te geven over de nieuwste mogelijkheden.  

Mixed Reality

Een van die nieuwe technologieën waar we bij ETTU mee aan de slag zijn gegaan is Mixed Reality. Mixed Reality is anders dan Virtual Reality en Augumented Reality. Bij Virtual Reality wordt de echte wereld compleet vervangen door een virtuele wereld. De bezoeker gaat helemaal op in die virtuele wereld. Bij Augumented Reality wordt de echte wereld verrijkt met allerlei informatie. Een bekend voorbeeld hiervan is de Google Glass. Bij Mixed Reality wordt de echte wereld aangevuld met hologrammen, die echt onderdeel worden van de wereld. Een hologram van een bal zal bijvoorbeeld van een schuin vlak af rollen of een hologram van een persoon kan onder andere naast je op de bank gaan zitten. Met behulp van Mixed Reality ervaar je virtuele objecten dus in de echte wereld. Mixed Reality: wat is het?  

HoloLens

Voor het toepassen van Mixed Reality maken we gebruik van de HoloLens van Microsoft. De HoloLens is een Mixed Reality-device waarmee interactieve hologrammen worden geprojecteerd. Hologrammen kunnen in allerlei verschillende situaties worden toegepast. In ontwerpprocessen, door het tonen van en het samenwerken aan een prototype. Of in medische toepassingen, waarbij de werking van het menselijk lichaam wordt gevisualiseerd. Maar ook om een samen een nieuwe woonwijk te ontwerpen. De mogelijkheden om Mixed Reality in te zetten zijn haast oneindig, want in alles waar je iets wilt visualiseren zit wel een mogelijke businesscase. Samen met onze klanten gaan we continu op zoek naar hoe we Mixed Reality het beste kunnen inzetten bij het oplossen van vraagstukken. De Microsoft HoloLens  

Wortell en de HoloLens

Sinds dat de HoloLens anderhalf jaar geleden op de markt kwam, werken we bij Wortell aan allerlei gave oplossingen op het gebied van Mixed Reality. Een van onze collega, Alexander Meijers, is binnen Wortell de expert op dit gebied en hij spreekt veelvuldig op events over de mogelijkheden van Mixed Reality en de HoloLens. Ook met onze klanten delen we continu onze ervaringen over Mixed Reality, om zo samen na te sparren over hoe we deze technologie kunnen inzetten voor het verbeteren van hun bedrijfsprocessen. Mixed Reality staat nog in de kinderschoenen, maar gaat in de wereld van morgen een belangrijke rol spelen.  

Blijven ontwikkelen

Naast de ruim zeven jaar dat ik bij Wortell werk, ben ik al jaren actief in SharePoint. Gedurende deze lange periode heb ik veel SharePoint en Office 365 oplossingen gezien, waar ik aan mee heb gewerkt. Een zeer interessante wereld die zo divers is, die nooit gaat vervelen en continu in beweging is. Maar om nu altijd bij het bekende te blijven is voor mij geen optie, en dan moet je soms een sprong in het diepe wagen. Bij Wortell kijkt niemand van op deze dieptesprongen, want er liggen bij Wortell altijd kansen om jezelf verder te ontwikkelen. En zo gebeurde het: ik kwam in de wondere wereld terecht van de HoloLens en Mixed Reality. Voor mij betekende dit nieuwe avontuur in de eerste instantie vooral veel studeren om kennis te maken met het device, de toepassingen en de development tools. Geen probleem, want binnen Wortell staat ontwikkelen, groeien en vooroplopen boven alles. Na de nodige tijd en ruimte die ik heb gepakt om de wereld van de Mixed Reality te ontdekken, is het nu zover. Het is mij gelukt, ik ben een (beginnende) HoloLens developer en sinds kort werkzaam voor een innovatieve opdracht bij Jumbo Maritime, waarbij we de HoloLens inzetten om het laadproces van schepen te verbeteren. Er valt nog genoeg te leren en te ontdekken, maar dat kan niet anders: technologie staat nooit stil. Wil jij meer weten over hoe gaaf het is om te werken bij Wortell? Of over wat er mogelijk is op het gebied van Mixed Reality, en wat dit voor jouw bedrijfsprocessen kan betekenen? Of misschien heb je gewoon een tof idee. Neem eens contact op, dan kunnen we vast iets voor elkaar betekenen!