Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Hoe krijg ik grip op mijn Azure omgeving?

In de afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven al kennis gemaakt met de Microsoft Azure Cloud. Over het algemeen begint het werken in de cloud vanuit de wens om met innovatieve technologieën te kunnen werken of om efficiënter en goedkoper het bestaande datacenter voort te zetten. In vrij korte tijd kan een volledige applicatieomgeving worden opgebouwd, maar hoe zorg je ervoor dat jouw omgeving ook veilig, betrouwbaar, en kostenefficiënt is?

De kracht van de cloud schuilt in het feit dat we veel sneller dan ooit nieuwe producten- of applicaties kunnen ontwikkelen en uitproberen. Daardoor verlagen we de time-to-market voor de eindgebruiker en wordt het steeds makkelijker voor ontwikkelaars om hun applicaties naar een hoger niveau te brengen.

Tegelijkertijd hebben steeds meer operationele teams moeite om de veranderingen bij te benen. De ontwikkelingen gaan zo hard dat het inrichten van management en monitoring oplossingen een steeds ingewikkeldere klus wordt. Zeker wanneer we van deze teams ook nog vragen de nieuwste technologieën van de cloud te adopteren.

Het werken in de cloud wordt daarom vaak ook wel omschreven als een speeltuin. Er is zoveel mogelijk! Helaas schuilt daar ook het gevaar. Want hoe weet je nu zeker of jouw Azure omgeving daadwerkelijk goed in elkaar zit of de governance van jouw omgeving optimaal is ingericht?

Azure Health Scan

Om bedrijven te helpen bij deze uitdagingen hebben we al een aantal jaar geleden de Azure Health Scan ontworpen. We maken een inventarisatie van jouw Azure omgeving op basis van onze ervaring en best practices van Microsoft. We kijken naar de veiligheid en kostenefficiëntie, maar ook hoe de governance van de omgeving is ingericht. Heb je specifieke aandachtsgebieden waar je mee worstelt, dan spreken we die vooraf af zodat wij daar onze aandacht en focus op kunnen richten.

Dit doen we niet alleen op basis van cijfers of alleen de techniek, maar ook door met jou als klant en de verschillende teams om de tafel te zitten. Wat zijn de belangrijkste doelen en hoe moet de omgeving daarbij aansluiten? Waarvoor dient die applicatie omgeving en wat zijn daar de belangrijkste elementen? Aan welke compliance richtlijnen moeten jullie voldoen en hoe controleren jullie daar nu op?

Met de Azure Health Scan helpen we je een beeld te krijgen van de huidige status van jouw Azure omgeving.

Meer over de Azure Health Scan.

De Azure Health Scan: krijg een op maat gemaakt kompas naar een geoptimaliseerde Azure-omgeving die naadloos aansluit bij jouw behoeften en doelstellingen

Eerste stap naar grip op jouw Azure omgeving!

Vanuit de inventarisatie, het onderzoek van de Azure omgeving en de gesprekken met de verschillende teams leveren we een adviesrapport op. Hierin werken we voor je uit hoe zowel het welbekende ‘laaghangende fruit’ kan worden opgepakt als ingewikkelde omgevingen kunnen worden geoptimaliseerd. 

In de aanbevelingen komen de bevonden aandachtspunten voor governance, kostenbeheersing en veiligheid uiteraard terug. Naast deze aanbevelingen kijken we gericht naar de door jou opgegeven aandachtspunten en hoe we nog meer uit jouw omgeving kunnen halen met het oog op de bedrijfsdoelstellingen.

Samen met ons adviesrapport laten we je ook graag zien hoe wij jou kunnen helpen deze adviezen te verwezenlijken. Want samen werken aan de volgende stap voor jou omgeving is toch veel leuker dan helemaal alleen!

Meer informatie Azure Health Scan.

Vraag direct meer informatie aan over de Azure Health Scan. 

Meer over Azure Migratie, Azure

Ga naar Besparen op IT infrastructuur kosten met Microsoft Azure
Blogpost / 3-5-2016

Besparen op IT infrastructuur kosten met Microsoft Azure

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Office 2016 in Azure RemoteApp now officially supported
Blogpost / 22-1-2016

Office 2016 in Azure RemoteApp now officially supported

With the December updates of Azure RemoteApp, official support for Office 2016 for Office 365 in Azure RemoteApp was announced, lets see it in action!
Ga naar HTML5 for Azure RemoteApp available in public preview!
Blogpost / 14-1-2016

HTML5 for Azure RemoteApp available in public preview!

The HTML5 client for Azure RemoteApp is now available in public preview, test the client and, read my first experience here!
Ga naar First glimpse at the Azure RemoteApp HTML5 client!
Blogpost / 30-11-2015

First glimpse at the Azure RemoteApp HTML5 client!

Although the preview of the new client is not available yet, here are some screenshots to allow for a first glimpse at the Azure RemoteApp HTML5 clien...
Ga naar Your apps, our cloud, no hassle! - Azure RemoteApp
Blogpost / 30-10-2015

Your apps, our cloud, no hassle! - Azure RemoteApp

Microsoft heeft een nieuwe landingspagina gelanceerd voor Azure RemoteApp!
Blogpost / 25-8-2015

New Azure RemoteApp feature: Link existing vnet to cloud collection

There is a new feature available in Azure RemoteApp! Linking an existing vnet to an Azure RemoteApp Deployment.
Ga naar Managing your Azure RemoteApp application landscape using FSLogix Apps.
Blogpost / 19-6-2015

Managing your Azure RemoteApp application landscape using FSLogix Apps.

Article covering how to extend Microsoft Azure RemoteApp with FSLogix Apps to enable further management of your application landscape.
Ga naar Securing Remote Desktop Services with Azure Multi Factor Authentication
Blogpost / 27-4-2014

Securing Remote Desktop Services with Azure Multi Factor Authentication

​An article on how to set up Remote Desktop Services with Azure Multi Factor Authentication
Ga naar Unwanted change of the public IP address of your Windows Azure Cloud Service
Blogpost / 1-12-2013

Unwanted change of the public IP address of your Windows Azure Cloud Service

I recently had some cases where I lost the public IP address which was assigned to a cloud service within Windows Azure. This was not really a desired...
Ga naar Running Dell vWorkspace in Windows Azure
Blogpost / 5-9-2013

Running Dell vWorkspace in Windows Azure

​Running Dell vWorkspace in Windows Azure
Ga naar Load balancing RDS with KEMP Load Master for Azure
Blogpost / 4-9-2013

Load balancing RDS with KEMP Load Master for Azure

​Blog post on Load balancing Remote Desktop Services Web Access & Gateway with KEMP Load Master for Azure
Ga naar Azure Architect
Vacature

Azure Architect

Als Azure Architect help jij onze klanten bij het bepalen van een visie op de cloud.