Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Hoe kunnen ziekenhuizen Microsoft Power Apps inzetten om de efficiëntie te verhogen?

Momenteel vergen veel processen binnen ziekenhuizen handmatige handelingen. Een goede oplossing voor dit probleem is Microsoft Power Apps. Daarmee kan je processen op een makkelijke manier automatiseren en versimpelen. Het resultaat: een grote efficiencyslag.

Inmiddels hebben ziekenhuizen hun eerste schreden op automatiseringsgebied gezet door Microsoft Power Apps te omarmen. Maar omdat de technologie redelijk nieuw is, benutten zij de kansen vaak nog niet optimaal. Zonde, want zij zouden veel baat hebben bij soepelere processen! Wat zijn de mogelijkheden van Power Apps? En wat levert het gebruik van Power Apps een ziekenhuis op?

Power Apps: zó automatiseer je processen

Met Power Apps kan je een grote diversiteit aan alledaagse processen automatiseren: van verlofaanvragen tot bezoekersregistratie. Maar ook voor meer gecompliceerde processen biedt Power Apps uitkomst. Zo zou je een app kunnen ontwikkelen waarmee een verpleger een foto kan nemen van de wond van een patiënt om deze met één druk op de knop door te sturen naar een arts. Ziet de arts van achter de pc dat de verpleger niets aan de wond hoeft te doen, dan zet hij of zij een vinkje. Zowel arts als verpleger werkt hierdoor een stuk sneller en efficiënter.

Ook de onboarding van nieuwe medewerkers kan je automatiseren met Power Apps. Een voorbeeld: je neemt een uitzendkracht in dienst die een telefoon, een laptop en een werkaccount nodig heeft. Normaliter gaan de hr-afdeling en de manager van de nieuwe medewerker hiermee aan de slag. Een uitgebreid proces waar vele uren in gaan zitten. Wist je dat al die handelingen óók zijn af te vangen in een app die je zonder technische kennis kan ontwikkelen met Power Apps? Hierin zou je tevens het afmelden van uitzendkrachten kunnen opnemen, zodat je niet doorbetaalt voor licenties wanneer mensen reeds uit dienst zijn getreden.

Laten we ten slotte eens een actuele voorbeeldsituatie bespreken. Stel, je wilt medewerkers systematisch op corona testen. In dat geval heb je een afsprakenwebsite nodig om dit proces op logistiek niveau te coördineren. Daarnaast moet iemand de inkomende afspraken verwerken. En natuurlijk moet je alle onderzoeksresultaten opvolgen. Als je dit allemaal handmatig doet, kost dat veel tijd en menskracht. Juist in deze tijd kan je je dit niet permitteren. Met Power Apps zet je snel en eenvoudig een app in elkaar om alle handelingen bij elkaar te brengen. En wanneer de app eenmaal staat, kan je deze continu doorontwikkelen door er kleine features aan toe te voegen!

Kleine apps, groot effect

Het Microsoft Power Platform helpt je om processen te automatiseren met handige, overzichtelijke, kleine applicaties. Een ellenlange Excellijst kan je bijvoorbeeld vervangen door een simpele mobiele applicatie, die je in elkaar zet met behulp van Power Apps. Wat dit jou precies oplevert? We zetten een aantal voordelen voor je op een rij!

  • Gebruik je veel toepassingen voor een bepaald proces? Binnen Power Apps kun je alles in één vereenvoudigd overzicht weergeven, terwijl de bewuste toepassingen op de achtergrond gewoon draaien. Dat is makkelijker voor de gebruiker én de proceseigenaar.
  • Moet je bepaalde zaken opvolgen, zoals een onderzoeksresultaat of een testuitslag? Met Power Apps kan je bijvoorbeeld regelen dat mensen met een negatieve uitslag automatisch een mail ontvangen, zonder dat jij hen hoeft te filteren in een Excellijst. Dit kan je zo'n 3 uur werk per dag schelen!
  • Raken artsen bijna overwerkt door 'back-to-back'-meetings in Microsoft Teams? Ontwikkel een app die ervoor zorgt dat er automatisch een pauze van 10 minuten tussen meetings zit. Zo hoeven artsen zich niet druk te maken over de planning en hebben zij altijd een adempauze tussen twee meetings.

 

  • Werken mensen inefficiënt omdat zij tegen bepaalde handelingen opzien? Dat kost tijd en geld. Als je een gebruiksvriendelijke app beschikbaar stelt binnen een team of werkplek, wordt het verrichten van bepaalde acties veel laagdrempeliger. Daardoor gaat de efficiëntie omhoog én bespaar je kosten.

Heb je weleens te maken met invoerfouten en andere menselijke vergissingen? Ook dan biedt Power Apps uitkomst. Door een proces te automatiseren, maak je de foutmarge aanzienlijker kleiner.

Je eigen app in een dag

De mogelijkheden van Power Apps zijn enorm. Wil jij graag aan de slag met het creëren van handige applicaties om je processen te automatiseren, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Misschien is 'App in a Day' iets voor je. Daarbij komt een Wortell-consultant bij je langs om je structureel te helpen bij het ontwikkelen van je eigen app met Power Apps. In de ochtend haalt onze consultant use cases op. Jij krijgt een duidelijke uitleg over het platform. In de middag ontwikkel je samen met de consultant een eerste conceptversie van een applicatie. Zo heb je héél snel een app voor een proces dat momenteel niet soepel verloopt binnen je ziekenhuis!

Interesse? Neem gerust contact met ons op.

Leer alles over PowerApps

Bekijk de video van specialist Jeremy

In 30 minuten concrete voorbeelden van PowerApps.