Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

De Holosuite: het 'hoe', 'wat' en 'waarom’

Blogs
5-12-2019
De meeste mensen zien hypermoderne, innovatieve technologieën als toekomstmuziek. "Klinkt prachtig," zeggen zij. "Maar zover zijn we toch nog lang niet?" Vaak hebben ze het bij het verkeerde eind. Want die zogenaamde toekomst is er al. Elke keer wanneer je tankt, heb je bijvoorbeeld te maken met Artificial Intelligence (AI). Maar daar sta je niet altijd bij stil. In dat kader denk je misschien dat het volgende óók nog mijlenver weg ligt: een met touch wall waarin een 360-graden-video wordt geprojecteerd en waarin je levende beelden en eigen filmpjes gebruikt om je verhaal te vertellen – oftewel, een plek waar je levensechte storytelling realiseert met de nieuwste technologieën. Wat als we je vertellen dat Microsoft deze ruimte al heeft gebouwd als onderdeel van het Customer Experience Center – in partnerschap met Wortell en drie andere Microsoft-partners? Toekomstmuziek is het zeker niet. Deze Holosuite stáát inmiddels als een huis. En hiermee helpen we klanten op weg naar de toekomst!

De Holosuite: uniek? Absoluut!

De Holosuite is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Microsoft en vier partners die graag innoveren en vooroplopen. Hierdoor is de Holosuite geschikt voor een diversiteit aan scenario's in verschillen sectoren – van de zakelijke markt tot de industrie. Voor Wortell was het een logisch besluit om deel te nemen aan dit partnerschap: wij zijn enorm actief in de relevante markten en zijn al vanaf dag één bezig met mixed reality, een belangrijk aspect van de Holosuite. Waarom? In de Holosuite worden scenario's gedemonstreerd met 360-graden-projectie, mixed reality én de HoloLens. Mixed reality is een technologie waarbij de echte en virtuele wereld samenkomen. In deze combinatie wordt gebruikgemaakt van camera's die de omgeving scannen en zaken als oppervlakteobjecten herkennen. Met de HoloLens (een Windows-apparaat) kun je mixed-reality-toepassingen handsfree gebruiken en heb je nét wat meer functionaliteit. Dat je inspiratie opdoet middels de Holosuite, is duidelijk. Maar daar houdt het niet bij op. Na een demonstratie organiseren we een hands-on workshop met onze klant om scenario's door te nemen waarbinnen ook andere zaken aan bod komen: Microsoft 365 in het algemeen,  Azure én data en AI. Samen onderzoeken we hoe deze technieken de klant kunnen helpen. Vaak komen hierbij nieuwe, innovatieve ideeën naar voren. De samenwerking met onze consultants leidt tot een concreet resultaat: na afloop heeft de klant een duidelijk vertrekpunt voor zijn reis naar de toekomst!

De Holosuite in de praktijk: twee scenario's

Wat je precies kan met de Holosuite? Dat illustreren we aan de hand van twee van onze elf scenario's (een daarvan is van Wortell, de overige zijn van Microsoft of de andere drie partners). Wanneer we met een klant aan de slag gaan, gebruiken we overigens altijd het scenario dat het best bij diens wensen past. In het scenario waarmee we momenteel werken, staat een bedrijf centraal dat aan steigerbouw doet. De visie: steigerbouw automatiseren om problemen te identificeren vóórdat de daadwerkelijke installatie van start gaat. Mixed reality maakt dit mogelijk: op locatie worden herkenningspunten voor de applicatie geplaatst. Aan de hand daarvan zetten we alles virtueel neer in de Holosuite! Een toekomstig scenario dat we willen neerzetten heeft een schip als locatie. Met mixed reality kunnen we berekenen waar en hoe een lading moet worden geplaatst. Door de rekenkracht van technologieën gaat dit razendsnel. De resultaten: tijd- en kostenbesparing én een makkelijkere werkwijze voor eindgebruikers. Daarnaast ligt het schip niet meer stil, want handmatige calculaties behoren tot het verleden.

Van inspiratie naar realisatie

Interesse in de Holosuite? Neem er zelf eens een kijkje om te ervaren hoe mixed reality, IoT, Azure en Microsoft 365 worden toegepast op het echte leven. Laat je inspireren door de verschillende scenario's en een hands-on workshop. Zo leg je een solide basis van waaruit je verder kan ontwikkelen. Bulk je al van de ideeën, maar denk je dat deze niet realiseerbaar zijn? Misschien heb je het wel mis! Zoals we hierboven aangaven, is de toekomst in veel gevallen allang gearriveerd zonder dat je dit beseft. Neem gerust eens contact met ons op. Wij kunnen je helpen jouw visie in de praktijk te brengen.