Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

HvA studenten ontwikkelen app om emotie uit te lezen

Wij zijn een groep van zes studenten van de hogeschool van Amsterdam. Op dit moment zijn wij bezig met ons themasemester Mobile Development, voor dit semester moeten wij een project uitvoeren bij een bedrijf. Wij hebben de keuze gemaakt voor Wortell en zijn hier heel erg blij mee. Ten eerste omdat Wortell een heel gaaf bedrijf is, waar je in een vriendelijke en leuke sfeer aan het werk kan. Als laatste reden zijn we natuurlijk heel erg blij met de opdracht die wij van Wortell hebben gekregen.

Facerecognition software

Wortell heeft ons de opdracht gegeven om een applicatie te ontwikkelen die gebruik maakt van facerecognition software. Doormiddel van deze software moet de applicatie de emotie van de gebruiker herkennen. Aan deze emotie is een kleur gekoppeld die wordt doorgestuurd naar een Phillips HUE. Dit is een lamp die miljoenen kleuren kan weergeven. Dit houdt dus in dat wanneer een gebruiker de applicatie gebruikt hij zijn emotie kan laten uitlezen. Zo wordt de sfeer in de kamer van de gebruiker afgestemd op hoe de gebruiker zich op dat moment voelt.

Happang

Deze app wordt ontwikkeld onder de naam Happang, Happang is een samenstelling van happy en angry. Happang dient als een proof of concept. Wortell wilt doormiddel van Happang onderzoeken of het mogelijk is om facerecognition software toe te passen in apps die ontwikkeld worden voor bijvoorbeeld de zorg.

Houd deze blog in de gaten en blijf op de hoogte over de voortgang van Happang.

HvA studentengroep2

Breandan, Anh Vi, Rowin, Edsart, Jochum en Michael (vlnr).