Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Innoveer mee met de nieuwste gadget: de Surface Hub

Blogs
4-12-2015

Ik neem je mee naar de Surface Hub. Je hebt er misschien al eens van gehoord. Of je hebt geen idee, maar dan wil je echt weten wat het is! De nieuwste technologische innovatie is serieus gaaf. Het lijkt mij heel cool om lekker met z'n allen creatief bezig te zijn op zo'n Surface Hub.

Voor wie

Iedereen die vergadert en in groepen samenwerkt. Iedereen die kosten wil besparen op het inrichten van een vergaderruimte met toeters en bellen.

Wat is het?

De Surface Hub is een apparaat dat mensen samenbrengt, zowel mensen die in dezelfde ruimte samenwerken als mensen die op afstand meedoen aan de samenwerking. Het apparaat heeft een LCD scherm en is beschikbaar in 55 inch en 84 inch. Een geïntegreerde oplossing met pen, touch en voice input en ook camera's en sensoren zijn aanwezig.  De twee camera's zijn geplaatst aan de zijkanten van de Hub, zo hebben de deelnemers via Skype (later meer over deelnemen via Skype) een goed overzicht van de groep. Eén van de camera's zit vlak naast het videobeeld van degene die de vergadering via Skype bijwoont. Zo heeft die persoon het gevoel dat er oogcontact gemaakt wordt en dat hij/zij echt onderdeel is van de meeting.

IMG_0162 Naamloze afbeelding

Wat kan het?

Naast OneNote, Microsoft Office en Skype for Business, is de Surface Hub ook aan te passen met customized applicaties. Universele apps gebouwd voor Windows 10 bijvoorbeeld passen zich aan de schermgrootte van de Surface Hub aan. Applicaties vanaf je eigen laptop, tablet of telefoon op de Surface Hub besturen is ook mogelijk. Ook is er de mogelijkheid om content van de Surface Hub naar je eigen apparaat te sturen of andersom.

Hoe gebruik je het?

Je hebt maar 1 kabel nodig, namelijk een stroomkabel. Met 1 touch op het scherm zit je in de meeting. Gebruik dan bijvoorbeeld het whiteboard op de Surface Hub. Teken daar je ontwerp of schrijf er je ideeën op en schakel gepland of ad hoc betrokkenen in via Skype. Alles wat je op het board doet, ziet ook degene die via Skype de meeting bijwoont op zijn apparaat. Pak er naast het whiteboard ook de gewenste documenten bij en teken of schrijf tegelijkertijd met je collega's op het scherm. Alles is geïntegreerd in één systeem. Na de meeting email je het gehele whiteboard via OneNote naar de gewenste personen. Eerst een foto maken van je hersenspinsels is dus niet meer nodig. De Surface Hub wist de gegevens van de meeting na afloop, zodat de volgende vergaderaars met een schone lei kunnen beginnen. Het besturingssysteem dat je gebruikt voor de Surface Hub is Windows 10.

Waar gebruik je het voor?

Gebruik de Surface Hub naast samenwerken op afstand en brainstormsessies op het whiteboard ook voor storytelling en om data te visualiseren en inzichtelijk te maken. Naast deze geweldige manieren om inhoudelijk met de Surface Hub te werken, is het ook reuze handig om de kosten voor het inrichten van een vergaderzaal te minimaliseren. Voor de 55 inch betaal je 7000 dollar en voor de 84 inch betaal je 20.000 dollar. Maar voor de infrastructuur van een kleine vergaderzaal betalen bedrijven al gauw tot zo'n 10.000 dollar per kamer en voor een grote vergaderzaal zelfs tot 50.000 dollar per kamer. Dus naast dat je voorop loopt met het nieuwste snufje, bespaar je ook nog eens tegelijkertijd!

De Surface Hub is beschikbaar vanaf januari 2016. Klik hier voor een filmpje over de Surface Hub.