Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

It is a terrible thing to see and have no vision

Blogs
3-7-2015

enVISIONing enVISIONing

In mijn eerste blog heb ik je verteld over mijn overstap naar de Cloud. Ook ik moest even wennen aan die digitale stap. En ik ben niet de enige. Als organisatie sta je niet alleen in de keuze wel of geen Cloud. Je ziet het immers vaak. Maar ik kan het je aanraden; het is zo fijn om in de Cloud te werken.

In mijn tweede blog gaf ik aan dat de overstap tussen die verschillende werkplekken technisch  eenvoudig kan zijn. Maar waarom zijn die werkplekveranderingen dan niet (direct) succesvol?

Veelal wordt de overstap naar de nieuwe werkplek gezien als een “IT-feestje”. Het is immers een upgrade van een oudere versie van Windows naar de nieuwere versie. En daar doen we dan meteen de nieuwste Office-versie bij. En die is er ook in een Online variant! Handig! Aangezien Office in principe in 3 stappen geïnstalleerd is, wordt de rest dus ook zo gemakkelijk geïnstalleerd. Nou ja, tenzij er een integratie met het bestaande IT-landschap moet worden gedaan. In dat geval gaat nagenoeg het gehele IT-budget naar de kosten die gepaard gaan bij die technische overstap.

Maar wie legt uit dat in Office nieuwe functionaliteiten zitten die het dagelijkse werk kunnen beïnvloeden? Wat is het verschil tussen Office en Office Online? Wie legt uit dat het nieuwe SharePoint Online in “look and feel” lijkt op de nieuwe Office waardoor je de logica in SharePoint beter begrijpt en je dus efficiënter gebruikmaakt van de nieuwe werkplek? Het zijn zo maar wat vragen die op de werkvloer leven na zo’n overstap. Het zijn vragen die leven bij de “Business”.

De meest belangrijke vraag die bedrijven geregeld zichzelf vergeten te stellen is: hoe zorg ik ervoor dat mijn werk door kan gaan met de nieuwe werkplek? Want Cloud is een standaard product en jouw bedrijf is uniek. Dus hoe sluit je dat op elkaar aan? Ga je je processen aanpassen of huur je expertise in om wat te sleutelen aan de software (voor zover mogelijk en raadzaam)?
Het antwoord op die beide vragen is VISIE.

Onderschat de overstap naar de Cloud werkplek niet en zorg voor een duidelijke visie. Bij Wortell starten we een dergelijke overgang met een Cloud (techniek)-Envisioning en een Business Envisioning. We nemen je mee in de mogelijkheden van de nieuwe techniek, we leren jouw bedrijf kennen en gezamenlijk komen we tot een Cloud-Business-VISIE.

Hou mijn blogs in de gaten! In de volgende vertel ik je graag meer.