Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Hoe Wortell klanten helpt bij het opzetten van een IT regie organisatie tijdens fusies en overnames

In een dynamische bedrijfsomgeving waar groei vaak gerealiseerd wordt door middel van fusies en overnames, speelt een robuuste en flexibele IT-infrastructuur een cruciale rol. Wortell biedt de expertise en de oplossingen die bedrijven nodig hebben om hun IT regie organisatie op te zetten en te beheren, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. In deze blog laten we zien hoe Wortell deze uitdaging aanpakt en welke voordelen dit oplevert voor onze klanten. 

Buy-and-Build strategieën en IT uitdagingen 

Bedrijven die een buy-and-build-strategie volgen, waarbij zij kleinere bedrijven overnemen om snel te groeien, staan voor diverse IT-uitdagingen:

 • Integratie van verschillende IT-systemen: Nieuwe acquisities brengen hun eigen IT-omgevingen en systemen mee, die vaak niet direct compatibel zijn met de bestaande infrastructuur.
 • Beheer van meerdere omgevingen: Het onderhouden van meerdere, vaak uiteenlopende IT-omgevingen kan complex en kostbaar zijn.
 • Schaalvoordelen realiseren: Om de beoogde voordelen van schaalgrootte te behalen, moeten IT-processen en systemen worden gestroomlijnd en geharmoniseerd.

Wortell helpt bedrijven deze uitdagingen te overwinnen door een gestructureerde en strategische aanpak, waarbij we gebruikmaken van bewezen methodologieën en geavanceerde technologieën.

Onze aanpak: IT regie organisatie en Carve-In van omgevingen

Bij Wortell begrijpen we het belang van een sterke IT-regieorganisatie, vooral tijdens en na fusies en overnames. Onze aanpak bestaat uit de volgende stappen:

1. As-Is Inbeheername

 • Directe ontzorging: We nemen de huidige IT-omgevingen van de klant as-is in beheer. Dit ontlast de interne IT-afdeling en geeft hen de ruimte om zich te focussen op strategische transformatieprojecten.
 • Inventarisatie en analyse: Een gedetailleerde inventarisatie van de IT-omgevingen van alle betrokken partijen om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige infrastructuur en systemen.

2. Integratie en Harmonisatie

 • Standaardisatie van IT-processen en systemen volgens best practices en geavanceerde technologieën, zoals Microsoft Azure en Office 365.
 • Koppeling van omgevingen: Het integreren van lokale Active Directories met Azure AD om uniforme identiteit en toegangsbeheer te waarborgen.

3. Carve-In en Implementatie

 • Datamigratie: Geautomatiseerde migratie van data, inclusief mail, SharePoint, OneDrive en businessapplicaties, naar de nieuwe geïntegreerde omgeving.
 • Applicatiebeheer: Het herpakken en distribueren van applicaties via Intune en AVD (Azure Virtual Desktop).

4. Opschoning en Optimalisatie

 • Opschonen van oude omgevingen: Na een succesvolle migratie zorgen we voor het veilig opruimen van oude data en systemen om een schone en efficiënte nieuwe omgeving te garanderen.
 • Continuïteit en ondersteuning: Doorlopende ondersteuning voor eindgebruikers en beheerders tijdens de transitieperiode, inclusief adoptieprogramma's en gebruikershandleidingen.

Toegevoegde waarde: Schaalvoordelen en Innovatie

Onze aanpak levert niet alleen een stabiele en veilige IT-omgeving op, maar zorgt ook voor significante schaalvoordelen:

 • Kostenbesparing door standaardisatie en automatisering.
 • Verbeterde productiviteit door een gestroomlijnde en uniforme werkomgeving.
 • Innovatie door continue verbetering en adoptie van nieuwe technologieën blijven onze klanten voorop lopen in hun markt.

Conclusie

Met Wortell als partner kunnen bedrijven die een buy-and-build-strategie volgen, rekenen op een betrouwbare en deskundige IT-regieorganisatie die de complexe uitdagingen van fusies en overnames begrijpt en oplost. Onze uitgebreide ervaring en strategische aanpak zorgen voor een naadloze integratie, efficiënte beheerprocessen en uiteindelijk een grotere bedrijfswaarde. We empower people, en dat geldt zeker tijdens de uitdagende fasen van groei en transformatie.