Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Je mkb-bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen? Kies voor Wortells MDR!

Blogs
MxDR (Managed eXtended Detection and Response)
4-10-2023

De tijd waarin cyberaanvallen alleen multinationals raakten, is voorbij. Juist mkb-bedrijven, die vaak nét wat minder strikte securitymaatregelen getroffen hebben, zijn tegenwoordig een geliefd doelwit. Door budgettaire beperkingen is een gespecialiseerde 24/7 securityaanpak vaak niet haalbaar. Maar ze lopen dezelfde risico’s als ieder ander bedrijf. 

Hierdoor staan zij steeds vaker bloot aan aanvallen. En daarom ontdekken cybercriminelen het mkb-segment steeds meer. Er zijn legio voorbeelden van Belgische en Nederlandse mkb-bedrijven die het slachtoffer van een cyberaanval zijn geworden. 

Ben jij je bewust van de risico’s die jouw mkb-bedrijf loopt, maar weet je niet waar je moet starten met het nemen van maatregelen? Wortell wil elke organisatie helpen met het veilig houden van haar bedrijfsvoering — van multinational tot mkb-bedrijf. Daarom bieden wij vanaf nu ook een dienst aan die volledig is afgestemd op het mkb. 

Hoe versterk je je digitale weerbaarheid? Met Wortells MDR-dienst! 

Met onze MDR-dienst voor het mkb (‘MDR’ staat voor ‘Managed Detection and Response’) monitoren we je omgeving 24/7 om onregelmatigheden of mogelijke securityincidenten te detecteren. Mocht dit gebeuren, dan grijpen we in via ons eigen Security Operations Center. 

User accounts, Endpoints, je Office-omgeving, cloudapplicaties en servers (on-premise óf in de cloud): al deze zaken beschermen we tegen malicieuze activiteiten. Voorbeelden daarvan zijn phishing, ongewone inlogpogingen en de installatie van schadelijke software. 

Maar we zoomen ook uit: periodiek houden we operationele en technische overleggen om een algehele verbetering van de security te bespreken. Daarbij nemen we diverse zaken mee. Denk aan marktontwikkelingen, afgehandelde incidenten en veel functionaliteit op het gebied van automated response en triage. 

Onze aanpak is gebaseerd op de zero-trust-principes en de functionaliteiten van Microsoft Defender-producten. Door vroeg in te grijpen, willen we de horizontale verplaatsing van dreigingen naar andere onderdelen binnen het netwerk tegengaan. 

Wat ons hierin versterkt? Onze ruime bibliotheek aan use cases én de mogelijkheid om specifieke use cases te ontwikkelen (op basis van klantspecifieke scenario’s of applicaties). 

Wat kun je verwachten? De feiten op een rij 

 • Maximaal 400 users; 
 • Vaste maandelijkse fee voor het Microsoft 365-deel en pay-per-use voor het server-deel; 
 • Inclusief afhandeling van 50 Tier-1-incidenten; 
 • Mogelijkheid om maandelijks extra bundels toe te voegen voor incidentenafhandeling; 
 • Vaste eenmalige fee voor onboarding waarbij Wortell de regie neemt; 
 • Inclusief 24/7 incident response en forensisch onderzoek op basis van nacalculatie; 
 • Opties om extra diensten toe te voegen (zoals security awareness en table top); 
 • Realtime online dashboard met informatie omtrent incidenten, bronnen en afhandeling; 
 • Een solide MDR-dienst die een Microsoft Verified MXDR Solution is en diverse certificeringen heeft, waaronder ISO27701 en ISAE 3402. 

Lees meer over MDR voor MKB organisaties

MDR-dienst voor het mkb: iets voor jouw bedrijf? 

Als de volgende uitspraken gelden voor jouw mkb-bedrijf, is Wortells MDR-dienst geschikt voor je: 

 • “Wij willen onze digitale weerbaarheid verhogen om ons te wapenen tegen kwaadwillenden.” 
 • “Wij willen de kans op een geslaagde cyberaanval aanzienlijk verlagen.” 
 • “Het is cruciaal voor ons om er betrouwbaar op te staan bij klanten in het hogere segment die gewend zijn aan een hoog niveau van compliance.” 
 • “Wij moeten aantoonbaar maken dat we adequate securitymaatregelen nemen.” 
 • “Wij willen snel operationeel zijn en een maximale bescherming realiseren tegen aanvaardbare investeringen.” 
 • “Een samenwerking met een gerenommeerde Microsoft-partner is voor ons belangrijk. Onze partner dient een breed portfolio aan securitydiensten en een divers klantenbestand te hebben.” 

Je digitale weerbaarheid verhogen? Neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken. 

Meer informatie

Lees hier meer informatie over Managed Detection and Response voor MKB organisaties.