Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Kansen binnen het Azure team

Hoewel je druk bezig bent met je werk, betekent dat niet dat je altijd serieus moet zijn. Je moet af en toe ook samen kunnen lachen en grappen kunnen maken. Een wat meer informele band resulteert in een leuke connectie. Dat ervaar ik als positief, omdat het de zakelijke relatie naar een hoger, persoonlijk plan tilt en dat werkt veel prettiger.  

Meedenken over de meest effectieve infrastructuur

Sinds november 2022 zit ik in de rol van Azure Architect. Dat betekent dat ik de klant meeneem in de mogelijkheden van de cloud en dat we samen een strategie bedenken om het meeste uit Azure te halen. Met mijn kennis van Azure en mijn praktijkervaring vertaal ik hun wensen in een design op maat. 

Toen ik bij Wortell kwam, had ik nog geen ervaring in Azure. Ik had wel certificaten behaald bij mijn vorige werkgever, alleen nog geen opdrachten gedaan in dit veld. Bij Wortell kreeg ik de kans me aan te sluiten bij het Azure team en meteen mee te draaien in de praktijk. Na een maand of twee mocht ik meteen ook eigen projecten uitvoeren. Daarbij kon ik rekenen op de steun en aanmoediging van mijn directe collega’s. Er was altijd iemand bereid om me te helpen en te adviseren.
 

Onboarding via de Wortell wasstraat 

Laten we meteen het bruggetje maar pakken naar de bijzondere onboarding bij Wortell. Als nieuwkomer krijg je namelijk binnen je team een buddy toegewezen. Deze collega helpt je je weg te vinden; variërend van systemen voor je urenadministratie, documentatie, productinformatie enzovoort, enzovoort. Dat werkt super omdat je via een directe lijn altijd heel snel even een vraag kunt stellen en er iemand is waarop je steeds kunt terugvallen. 
 
Bij Wortell noemen we deze introductieprocedure ‘de wasstraat’. Deze bestaat uit een aantal dagen kennismakingssessies met alle teams, met onze normen en waarden, de werkwijze en je buddy, die jou vervolgens wegwijs maakt binnen het team waarin je terechtkomt. Dat is echt top geregeld. Hier wordt echt in de mens geïnvesteerd!  

De intrinsieke motivatie hiervoor is dat Wortellers oprecht een ander willen helpen. Die menselijke maat is een belangrijke kernwaarde waarmee ons bedrijf zich onderscheidt. Dit uit zich in allerlei zaken. Bijvoorbeeld het krijgen van een kleine attentie met valentijnsdag of je verjaardag. Zo heb je niet het gevoel dat je een nummer bent, maar dat je echt meetelt en waardevol bent. 

Binding en persoonlijke groei

Uiteraard snappen de leidinggevenden dat, als je met plezier en betrokkenheid je vak uitoefent, je automatisch jezelf steeds verbetert. Maar ze laten merken dat je echt onderdeel bent van het grote geheel. Wanneer er problemen zijn of druk ontstaat, privé of werk gerelateerd, wordt dit serieus opgepakt en opgelost. 

Zo heb ik onlangs een eenmalige training gevolgd van een performance coach: Mentaal Fit. Dan eet je met een aantal collega’s na je werkdag samen iets voordat je de sessie ingaat. Deze keer kregen we meer informatie en concrete handvaten over hoe je kunt ontspannen, wat stress precies doet en hoe je taken beter kunt prioriteren en meer werkgeluk kunt ervaren. 

Deze cursus is mij aangeboden naar aanleiding van een pittig project waarmee ik bezig was.. Wat ik met de handvatten doe, bepaal ik natuurlijk zelf. Maar mij helpt dit zeker. Alleen al door de verkregen inzichten ervaar ik meer balans in mijn werk en ook meer rust in mijn privéleven. Wortell heeft echt wel door dat werk ook over binding en persoonlijke groei gaat. 

Vrijheid en ruimte voor eigen inbreng

Dat is tevens merkbaar in de vrijheid die je krijgt om je ideeën op te gooien en je ambities waar te maken. Wortell staat open voor jouw kennis en jouw inventiviteit. Je wordt ook ondersteund om dit verder uit te breiden met opleidingen en cursussen. Dat geeft zoveel ruimte. Ruimte ook om je eigen dag/weekindeling te maken. Zolang je maar het gewenste resultaat levert.  

Er is tevens veel keuze in opdrachten. Je mag meekijken naar welke sector en welk soort project je affiniteit hebt. We werken voor zo’n groot scala aan industrieën en bedrijven. De ene keer ben je twee à drie maanden druk met één gekaderd project, de andere keer kom je maandenlang wekelijks bij de klant over de vloer en bouw je een intensieve zakenrelatie op. Het takenpakket is een mooie mix van omgevingen, projecten en soms ook talen. We werken aan de hele scope, soms alleen, soms samen met collega’s.  
 
Ik geniet van die vrijheid en afwisseling, neem graag de verantwoording daarvoor. Het Cloud Competence Center is een volwassen team. Iedereen laat elkaar in zijn waarde, respecteert en leert van wat de ander doet en weet elkaar te vinden als het moet. Mijn planning verschilt per week; gemiddeld ben ik een dag op locatie bij de klant en een dag of twee, drie op kantoor. Ook voor die indeling ben ik zelf verantwoordelijk. Zo word ik in mijn kracht gezet en groei ik in mijn rol als Azure Architect. Ik zit voorlopig helemaal goed bij Wortell. Ik ben trots op de projecten die ik oplever en krijg kansen die me telkens verder uitdagen.

Over de auteur

Sinds november 2020 werkt Vincent van de Ven als Azure Architect in het Cloud Competence Center. Hij speelt het liefst een bordspel met vrienden, eet graag een Indiase curry en besteedt in zijn vrije tijd veel aandacht aan sporten in de sportschool.