Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Kijken in de keuken van het Business Apps Team

Blogs
1-4-2016

Wortell is van mening dat apps een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het transformeren van de organisatie van gisteren naar de technologie gedreven organisaties van morgen. Organisaties die alles wat mobiele devices, de cloud en andere slimme technologieën biedt gebruiken om te overleven en te groeien in de zich supersnel ontwikkelende markten van vandaag. Onderdeel van het dienstverleningspakket van Wortell is dan ook het Business Apps Team, bestaande uit zeer ervaren professionals die zorgen voor design en ontwikkeling van apps die kunnen inprikken op bestaande en nieuwe infrastructuur (on-prem of in de Cloud). Deze business apps kunnen professionals ondersteuning te bieden bij hun dagelijkse werkzaamheden door snel en eenvoudig toegang te geven tot cruciale functies van het bedrijfsinformatiesysteem, middels draagbare devices. Waar ze ook zijn en wanneer ze die ook nodig mogen hebben.

Bij Business Apps denkt men echter vaak aan Line-Of-Business Apps. Die er dan typisch uitzien zoals dit...

lobapp

Dit is niet wat wij onder Business Apps verstaan. Business Apps zijn apps zoals je die gewend bent op je eigen mobiele device te draaien - apps als Facebook, Über, Snapchat. Maar dan met een duidelijk, gericht doel - puur gericht op ondersteuning van het zakelijk doel, niet om naar de foto's van een kleinkind in Australië te kijken. Maar dat betekent niet dat de gebruikers interface saai, statisch grijs en onoverzichtelijk hoeft te zijn. Net zoals auto's en telefoons in de loop van de tijd veranderd zijn van functionele apparaten in dingen die "prettig in het gebruik zijn - vinden wij dat apps dat ook moeten zijn. Dat betekent: fraaie en heldere gebruikers interfaces, ondersteuning van de workflow door doeltreffende animaties - maar zonder dat het een circus wordt. Onze designers bedenken het, onze developers maken het. En dat alles volledig cross platform - op iOS, Android, en Windows. We gebruiken daarvoor al enige tijd de state of the art technologie Xamarin Forms - dat op 29 maart door Microsoft open source is gemaakt!

Maar dat roept natuurlijk iedere leverancier: "wij doen alles cross platform en kunnen alles voor je regelen". Daar onderscheiden we ons dan ook niet in. Waar we ons wel in onderscheiden is kwaliteit - en dat we een stap verder gaan. Wij gaan niet alleen vertellen dat we het kunnen, maar we gaan laten zien wat we kunnen doen en hoe we dat doen. En daar gaan we ver in. De komende tijd zullen complete code-voorbeelden op dit blog verschijnen - indien dat zinvol is, compleet met illustraties en video's om te laten zien wat het effect is, voor als het daadwerkelijk lezen van code je iets te ver gaat. De code zal te downloaden zijn van het open source code platform GitHub, zodat je anderen kunt vragen of het inderdaad kwaliteit is wat we leveren.

Of we niet bang zijn dat anderen met onze ideeën aan de haal gaan? Nee. Ten eerste verzinnen wij ook niet alles zelf - waar er best practices zijn, volgen wij die ook of bouwen we erop voort. En voor wat betreft de dingen die we zelf verzinnen denken we maar zo: Enzo Ferrari was ook niet bang dat anderen zijn spullen gingen namaken - tegen de tijd dat ze daarmee klaar waren was hij toch al weer twee modellen verder. Wij geloven in transparantie en vooroplopen. En zijn niet bang dat te laten zien. En dat is geen grap, ondanks dat dit op 1 april wordt gepubliceerd.