Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Klaas kan Alles: Kan Klaas de ruimte in?

Blogs
4-10-2017

Klaas en de Wortell HoloLens

In aflevering 3 zoekt Klaas een antwoord op de vraag: “Kan Klaas de ruimte in?” Met behulp van Wortell en de HoloLens beleven we hoe het eruit ziet in de ruimte. Astronaut Andre Kuipers weet als geen ander hoe het is in de ruimte en hoe je daar moet komen. Hij maakt Klaas duidelijk dat jarenlange voorbereiding nodig is om dit te realiseren. Helaas heeft Klaas die tijd niet en moet hij dus op zoek naar een creatieve oplossing om zijn missie te laten slagen. Zo kan hij wel met een hololens beleven hoe het eruit ziet in de ruimte. Uiteindelijk zoekt Klaas de oplossing in Amerika. In New Mexico is de ‘American Spaceport’, waar naar verwachting binnen enkele jaren commerciële tickets naar de ruimte te boeken zijn. Bij de Spaceport volgt Klaas studenten van de universiteit van Oregon. Tijdens de “Wereldcup raketlanceringen” lanceren zij een raket, waar ze een jaar lang aan gewerkt hebben. Kan Klaas daarmee dan toch naar de ruimte?  
Kijk zaterdag 7 oktober om 17.35 uur naar Klaas Kan Alles op NPO Zapp. De opnames van de HoloLens vonden plaats in onze gave Wortell kerk. Wij kunnen niet wachten!
  ‘Klaas kan alles’ is een populair wetenschappelijk familieprogramma, waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.