Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Mailboxmigraties en het dilemma van de ongeldige items

Blogs
16-1-2020

Migreren naar Exchange Online

Bij het migreren van mailboxen naar Exchange Online loop je onherroepelijk tegen de overweging aan hoeveel dataverlies acceptabel is, verwoord in de -BadItemLimit parameter. Of zijn broer -LargeItemLimit parameter. Je zou het liever helemaal vermijden maar waar gehakt wordt vallen spaanders. Nu gaat dit in de praktijk meestal over metadata, denk aan terugkerende afspraken of permissies, maar wat is wijsheid? Het is ook niet direct zichtbaar wat de impact van dit dataverlies is. Betreft het metadata of gaan er berichten of afspraken verloren? Daarvoor zul je zelf op onderzoek uit moeten gaan. Microsoft doet geen officiële aanbeveling over op te geven waardes, wat het invullen hiervan wat arbitrair maakt. Het gevolg is dat veel beheerders op hoop van zegen een heel hoog getal invullen waardoor deze functie eigenlijk verloren gaat. En inderdaad, Microsoft kan zien wat je daar invult dankzij telemetrie.

Data Consintency Scoring

Om hierin tegemoet te komen is recent de Data Consistency Scoring (DCS), in het leven geroepen. Wanneer je zelf geen limiet stelt aan het aantal ongeldige of te grote items gaat Exchange Online voor je aan de slag. Op basis van een algoritme worden de hoeveelheid en aard van de inconsistenties beoordeeld en krijgt de migratie een categorie toegewezen: Perfect, Good, Investigate, of Poor. Bij de eerste twee is er weinig tot niets aan de hand. Bij Investigate is het aan jou of je het verlies accepteert of een nieuwe poging waagt. En een migratie met de status Poor zal de hulp van Microsoft Support nodig hebben om te voltooien.

Beschikbaar voor alle Office 365 tenants

Op dit moment wordt deze functie voor alle Office 365 tenants beschikbaar gesteld en heb je nog de keuze om handmatige limieten te blijven gebruiken, Data Consintency Scoring wordt dan niet ingezet. Of je laat de waardes voor wat ze zijn en laat DCS de score berekenen. In de toekomst zal het handwerk komen te vervallen en neemt DCS het volledig over.

Documenten migreren naar de cloud?

Wil je geen zorgen over jouw document migratie naar de cloud? Inzicht hebben in de doorlooptijd én kosten? Lees dan snel verder over onze standaard aanpak voor document migraties