Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Me, Myself and AI - Jeroen Niesen

Blogs
Artificial Intelligence
Jeroen Niesen
6-10-2023

Me, Myself and AI met Jeroen Niesen  - Product Development Lead Secure @ Wortell

AI in Cybersecurity & Applicatieontwikkeling 

AI (Kunstmatige Intelligentie) is een revolutionaire kracht in de wereld van softwareontwikkeling, documentatie en cybersecurity. In deze post deel ik, Jeroen Niesen– Lead R&D voor Cybersecurity bij Wortell – mijn inzichten en ervaringen met AI-tools zoals ChatGPT, Azure OpenAI service, en Github Copilot.

AI: Het Transformeren van Ontwikkeling en Beveiliging

AI opent nieuwe deuren voor professionals in ontwikkeling, cybersecurity en contentcreatie. Het heeft een significante invloed op het optimaliseren van ontwikkelings- en documentatieprocessen en het speelt een cruciale rol in het verkennen van nieuwe beveiligingsmethoden, van het triageren van incidenten tot het ontwikkelen van responseplannen.

Hoe ben je gestart met AI-tools te implementeren?

Mijn tocht met AI is ingegeven door een verlangen naar verbeterde ontwikkelings- en beveiligingsmethoden. Met de implementatie van Github Copilot heb ik de codeerprocessen binnen mijn team getransformeerd, waardoor er meer ruimte is ontstaan voor het aanpakken van complexe vraagstukken en diepgaand onderzoek in cybersecurity.

Ik heb gekozen voor de integratie van AI in de cybersecurity-strategieën van Wortell. Hierbij ligt de focus op het analyseren en interpreteren van data voor het opstellen van effectieve responseplannen en het snel en nauwkeurig triageren van incidenten.

Voor documentatie en contentcreatie maak ik strategisch gebruik van ChatGPT en de Azure OpenAI service. Deze tools hebben de consistentie en kwaliteit van onze documentatie verbeterd en bieden ondersteuning bij het genereren van automatische ondertitels voor video's op mijn YouTube-kanaal.


Hoe wist je het management te overtuigen dat deze tools van belang waren om te implementeren in de cybersecurity-strategieën?

Als diensteigenaar ben ik verantwoordelijk om een schaalbare dienst te ontwikkelen. AI is een mogelijkheid om die schaalbaarheid te vergroten. Maar daar wordt ik gewoon vrij in gelaten en dat maakt werken bij Wortell fijn.

Hoe zit het met de Privacy en Data-integriteit van de AI-tools? 

Bij het inzetten van AI is de waarborging van privacy en data-integriteit een topprioriteit voor mij. Het is cruciaal om zorgvuldig om te gaan met de data die we naar tools zoals ChatGPT sturen. Daarom waardeer ik de Azure OpenAI service enorm; deze draait binnen onze eigen tenant, wat garandeert dat onze data privé en beveiligd blijft.

Hoe ziet de toekomst in AI en Cybersecurity eruit? 

Ik blijf de mogelijkheden van AI binnen cybersecurity verkennen, met een optimistische blik op toekomstige innovaties en ontwikkelingen. De potentie van AI om onze digitale wereld veiliger te maken en onze respons op cyberdreigingen te versterken is enorm.

Conclusie

AI speelt een sleutelrol in mijn werk bij Wortell, het biedt elke dag nieuwe mogelijkheden en uitdagingen in applicatieontwikkeling, documentatie, contentcreatie en cybersecurity. Het is mijn beslissing geweest om AI te integreren in onze dagelijkse processen om de efficiëntie en innovatie binnen het team te verhogen.

Met voortdurende educatie en innovatie, kan Wortell blijven profiteren van de voordelen van AI en vooroplopen in de digitale transformatie, terwijl we een veilige en geavanceerde toekomst creëren.

 

Wil je ontdekken hoe AI jouw organisatie kan helpen?

Neem dan deel aan onze event op 11 december om je te helpen om de wereld van Kunstmatige Intelligentie te verkennen en je voor te bereiden op de ongekende mogelijkheden die het biedt.