Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Medewerkers van RTL werken op een veilige manier met de nieuwste IT-technologieen

Blogs
30-4-2014

​RTL Nederland – marktleider in de Nederlandse mediawereld – zet de trend in effectief en locatieonafhankelijk werken. Door over te stappen naar een Cloud-gebaseerde omgeving kunnen medewerkers onderling sneller schakelen en is hun werkomgeving altijd en overal beschikbaar.

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om medewerkers op een veilige manier te faciliteren in het gebruik van de nieuwste technologieën. Voor veel bedrijven  zijn  tijd, kosten en benodigde expertise om nieuwe technologieën in de IT-infrastructuur te implementeren en te onderhouden vaak een uitdaging. RTL Nederland heeft gekozen voor werken in de Cloud met Microsoft Office 365. In dit model wordt software als dienst aan de organisatie geleverd.

Met de overstap naar Microsoft Office 365 blijven medewerkers van RTL Nederland met Microsoft Outlook werken zoals zij gewend waren. In hun dagelijkse e-mailgebruik merken zij dan ook weinig verandering. Nieuw voor de medewerkers is Microsoft Lync voor het gebruik van chat, statusinformatie en online vergaderingen. Door de nauwe integratie van de verschillende softwareproducten kunnen medewerkers zelf de meest efficiënte manier van communiceren kiezen. Medewerkers op kantoor, een nieuwsverslaggever op locatie en producenten bij live entertainment kunnen profiteren van deze nieuwe manier van online samenwerken. Microsoft Office 365 is altijd en overal beschikbaar.

De IT-afdeling zet met de overstap naar Office 365 een grote stap voorwaarts. Niet alleen is de performance en beveiliging verbeterd, er wordt ook bespaard op beheerkosten. Microsoft neemt de taak van beschikbaarheid en back-up van hen over en zorgt er tevens voor dat de organisatie altijd werkt met de nieuwste versies. Hierdoor is meer tijd beschikbaar voor andere werkzaamheden die de dienstverlening van de IT-afdeling verbetert. Ook is Microsoft Office 365 flexibel en schaalbaar, hierdoor kan de IT-afdeling de organisatie goed en snel ondersteunen wanneer bijvoorbeeld tijdelijk een aanzienlijk aantal mailboxen nodig zijn voor een grote televisieproductie.

Wortell begeleidt RTL Nederland in dit proces en helpt de overgang naar Microsoft Office 365 zo soepel mogelijk te laten verlopen.