Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Met beide voeten in de Cloud

Blogs
11-6-2015

En dan is het zover: De gedurfde stap naar de Cloud is gemaakt. Je hebt alle stapels papier op je bureau weggedaan en een leeg bureau gemaakt. Als je nog geen smartphone, laptop of hippe tablet had, dan heb je die nu wel. Vanaf nu werk je alleen nog digitaal! Gefeliciteerd!

In mijn hoofd stopt nu het euforische muziekje bij het evenzo aanmoedigende promo-filmpje.... Bam.... Reality... Want hoe simpel de overstap mag lijken, in de praktijk ligt het vaak toch net even moeilijker.

Cloud_Wortell Werken in de Cloud - Wortell

Al je papieren zijn nu digitaal, maar waar vind je ze terug? Voorheen wist je precies waar het op je bureau lag of wist je in de 8-lagen boomstructuur op je netwerkschijf exact waar dat ene document stond. En daarbij werkt het "nieuwe Office" net even anders dan het oude. Er wordt aangenomen dat jij je weg wel vindt in het nieuwe SharePoint en bijbehorende Office. En je hebt geluk want je hebt een handleiding gekregen, toch? Weg is het oude vertrouwde en je omarmt het Nieuwe Werken vanzelf. Simpel!

Maar al te vaak kom ik tegen dat pas nadat een organisatie de Cloud-overstap gemaakt heeft, het merendeel van de organisatie wordt geïnformeerd of getraind in het gebruik. Een gemiste kans, want als de eerste ervaring onbegrip oplevert, hoe moeten medewerkers er naar verloop van tijd dan nog enthousiast van worden?

Oracle publiceerde in 2008 een Whitepapier naar de bijdrage van techniek aan succes. Het succes wordt maar voor 20% bepaald door de techniek!

"Nearly 80 percent of the issues that can affect your deployment and overall solution adoption involve factors that are unrelated to software products. To achieve your highest potential, it’s important to consider the effect that governance, strategy, people, process, and technology will have on your implementation."

Een tablet of smartphone is zo besteld en overschakelen naar de Cloud is in feite ook maar ‘one-click-away’. Maar dat is de technische kant. De belangrijkste schakel wordt vaak vergeten: Hoe kun jij je werk (blijven) doen nu alles in de Cloud staat?

Hou mijn blogs in de gaten! In de volgende vertel ik je graag meer. Zie ook mijn vorige blog: 'de spannende overstap van papier naar digitaal'.