Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Met de vrienden van Wortell op Ignite en Envision

Blogs
25-5-2018

Het kloppende hart van Microsoft technologie

Een Wortell medewerker kenmerkt zich door zijn diepgaande kennis van de verschillende Microsoft producten en het enthousiasme voor ons vakgebied. We vinden het leuk collega’s continu te stimuleren om zichzelf te verbeteren. Er is geen betere plek om dat te doen dan bij dé Microsoft evenementen Ignite en Envision. Deze evenementen worden jaarlijks georganiseerd en trekken zo’n 26.000 ICT-ers naar het kloppende hart van Microsoft technologie. Terwijl de techneuten op Ignite vol gas worden bijgepraat over de laatste product features, versies en roadmap aankondigingen, worden de managers op Envision geïnspireerd door de verschillende business en referentie cases van verschillende organisaties. Ook dit jaar is Wortell weer aanwezig op beide evenementen – gehouden van 24-28 september in Orlando FL – en hieronder kun je lezen hoe ons programma er ongeveer uitziet en wat we voor onze klanten in petto hebben.

Pré-conference

De afgelopen jaren zijn we altijd aanwezig geweest en zodoende hebben we inmiddels meer dan een paar handigheidjes ontwikkeld. Zo vliegen we met collega’s al een paar dagen eerder naar Orlando. Dit is bijna even duur en geeft iedereen de kans om op een rustig tempo te wennen aan het tijdsverschil en de temperatuur. Zo kun je alvast wat voorbereidingen te treffen voor de gekte losbarst. Bijvoorbeeld: waar vertrekken de bussen naar het conferentie centrum? En wist je dat je je “conferentie swag tas”  al een dag voor het event kunt ophalen? Daarnaast is het natuurlijk leuk om extra tijd met je collega’s door te brengen. Ook dit jaar gaan we op zondag een leuk uitje maken in de buurt van Orlando. Gewoon op eigen kosten, maar het is toch zonde als je niets van de omgeving meekrijgt? Aanraders zijn natuurlijk het Kennedy Space Center en de verschillende filmstudio’s met attractieparken, maar ook de stad zelf is zeker de moeite waard!

Conference days

Laten we er niet omheen draaien, alle dagen van de conferentie zijn zeer intensief. Elke ochtend begint met een gezamenlijk ontbijt in het hotel of appartement en daarna is het met de bus naar het conferentiecentrum. De schaal waarop dit georganiseerd wordt is van een andere planeet. Vorig jaar liep ik op Ignite zo’n 8-10 km per dag van sessie naar sessie, dus enige voorbereiding is wel handig. Op de eerste dag vind een keynote plaats waar vooraanstaande Microsoft personen, zoals CEO Satya Nadella, een uiteenzetting doen van waar Microsoft zich bevind en wat voor innovaties we kunnen verwachten. Daarna gaan de conferenties echt van start. Microsoft heeft een speciale conferentie planner om de sessies waar je heen wilt gaan te markeren, hiermee kun je gemakkelijk op expertise gebied en diepgang filteren.
“Gedurende deze dagen word je geïnformeerd en bijgespijkerd over de mogelijkheden van verschillende Microsoft producten.”
Er zijn in totaal zo’n 700+ diep-technische sessies, 100+ workshops, talloze roundtables en een speciale hal met afgevaardigden van de Microsoft Product teams. Ook zijn er veel, heel veel leveranciers die hun producten – die op een of andere manier samenwerken met Microsoft technologie – uitgestald hebben en consultants om je er meer over te vertellen.

Netwerken

Voor Wortell betekent dit ook netwerken, we ontmoeten de Microsoft experts die we door het jaar heen in verschillende Yammer groepen of Skype meetings hebben gesproken. Als partner plannen we afspraken in met diverse programma managers om te horen wat er speelt en om samen te kijken naar hoe we Microsoft producten nog beter kunnen inzetten. Er worden veel nieuwe connecties gelegd. Dit is ook dé mogelijkheid om vragen of cases te bespreken met medewerkers van Microsoft. We regelen een locatie en koppelen onze klanten aan de juiste mensen van Microsoft of leveranciers om zo in een rustige omgeving een zogenaamde ask-the-experts sessie te faciliteren.

Out-of-Office hours

Direct na de conferentie is het meestal eerst even ontspannen en gezamenlijk de dag doornemen, nog een blog artikel uitwerken of even de hoogtepunten van een sessie bekijken die je gemist hebt. Super leuk om te doen! Zo kreeg ik vorig jaar van collega Freek Berson (MVP en spreker op Ignite) hele interessante informatie over de toekomst van Remote Desktop Services, een onderwerp waar ik zelf geen sessie van zou bijwonen. Na ‘werktijd’ is er genoeg te doen en kun je elke avond vermaakt worden. Zo organiseert Microsoft ieder jaar ‘country drinks’ voor alle Nederlanders die aanwezig zijn met een hapje en een drankje op een mooie locatie in de stad. Veel leveranciers die aanwezig zijn geven toegangspassen weg voor verschillende evenementen, van kleinschalig en intiem tot groot en extravagant.

Selecte groep klanten van Wortell

Ook dit jaar willen we vanuit Wortell een selecte groep klanten meenemen om alles wat de conferentie biedt te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje. Op donderdag organiseert Microsoft de zogenaamde “celebration party”; hét evenement om bij aanwezig te zijn. Er wordt groots uitgepakt op een bijzondere locatie waarbij kosten noch moeite worden gespaard om iedereen een fantastische avond te bezorgen. Om je een indruk te geven; in 2017 werd het attractiepark van Universal Studios de gehele avond afgehuurd en konden alle aanwezigen kosteloos in alle attracties, inclusief eten en drinken in één van de vele verschillende tentjes. Ik heb een fantastische avond beleefd!
Wortellers op Ignite 2017

Post-conference

Als vrijdag de conferentie is afgelopen vertrekken veel bezoekers direct naar huis. Vermoeid, maar vol enthousiasme om alle nieuw opgedane kennis te gebruiken in het voordeel van onze klanten. Thuisgekomen worden de laatste blogs geschreven en worden Twitter en LinkedIn gebruikt om gemiste informatie tot ons te nemen. En dan aan de slag met alle kennis! Op Yammer wordt natuurlijk tijdens de conferentie al veel kennis uitgewisseld en dit gaat na de conferentie door. Er worden lunch- en pizzasessies georganiseerd om kennis te delen. We bouwen testomgevingen om alle ins- en outs van nieuwe producten en versies te onderzoeken. Er worden sessies georganiseerd om klanten die niet aanwezig konden zijn te informeren en roadmaps worden bijwerkt. Met klanten die aanwezig waren komen we in oktober nog één keertje samen voor een evaluatie… en om de plannen voor volgend jaar alvast te smeden. 😉