Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft Fabric: leg een stevig fundament van informatiebeheer én techniek

Blogs
Bertram Kolhoff
3-1-2024
Microsoft Fabric is beschikbaar! Maar wat is het eigenlijk precies? Wat maakt het anders dan de bestaande tools? En voor wie is het nuttig? In deze blogpost beantwoorden we de belangrijkste Microsoft Fabric-gerelateerde vragen. Zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen!

Eerste platform voor informatiebeheer

Microsoft Fabric is een analytics-platform waar je data kunt structuren, verrijken en visualiseren. Maar de onderscheidende factor is dat dit het eerste platform is waarop je data óók kunt beheren. En dan hebben we het niet over technisch beheer, maar over informatiebeheer. Oftewel, governance. In een tijdperk waarin ‘security’ en ‘privacy’ sleutelwoorden zijn, is dit cruciaal.

Dat maakt Microsoft Fabric voor veel organisaties zeer interessant. Want iederéén wil zorgen dat data niet dubbel wordt opgeslagen. En dat gevoelige informatie, zoals BSN-nummers, niet op straat komt te liggen.

Integratie in je bestaande werkwijze

Een ander element dat Microsoft Fabric bijzonder maakt, is de mate waarmee het integreert in je bestaande werkwijze. Microsoft Office, Microsoft Outlook, Microsoft Teams: het valt allemaal prima te combineren met deze tool. Dat is behoorlijk uniek. Want hoewel menig dataplatform tegenwoordig voor inzicht zorgt, doemt er vaak een probleem op wanneer een organisatie data wil delen met een externe partij (zoals een samenwerkingspartner). Daar komt doorgaans een tool bij kijken die niet met het platform samenwerkt. Microsoft Fabric integreert dit vanuit één centrale plek. Of je nu informatie deelt met een externe partner of data naar je bedrijfsapplicatie wilt exporteren, je beheert de verschillende datastromen vanuit deze tool.

Bovendien kunnen eindgebruikers dergelijke datastromen zelf inrichten. Dat hoeft het IT-team niet per se te doen. Microsoft Fabric is ontwikkeld zodat eindgebruikers meer in control zijn onder één centrale governance.

Alle data beheren vanuit één plek

Een laatste punt waarop Microsoft Fabric ‘pionier’ is: het brengt gestructureerde en ongestructureerde informatie bij elkaar. Dit betekent dat je gegevens uit databases én documenten allemaal vanuit dezelfde plek kunt benaderen en beheren. Wil je rechten en rollen toewijzen? Classificaties toevoegen? Zorgen dat bedrijfsgeheimen duidelijk gescheiden blijven van publieke informatie? Dat regel je allemaal vanuit Microsoft Fabric. En hierbij maakt het dus niet uit of het gaat om documenten, data uit systemen of externe databronnen.

Een tweeledig fundament leggen? ‘Empower your people’ met Wortell!

Wil jij je medewerkers meer (begeleid) met data laten werken? Dan is Microsoft Fabric interessant voor je! Zéker als je organisatie veel werkt via de standaard kantoorapplicaties (zoals Microsoft Excel en Microsoft Word) en de governance daarop ontbreekt. Microsoft Fabric kan dan écht het verschil maken.

Heb je daar wat ondersteuning bij nodig? Wortell biedt graag de helpende hand. Ons motto, ‘We Empower People’, sluit naadloos aan op het achterliggende idee van Microsoft Fabric. Om jouw mensen in hun kracht te zetten met technologie leggen wij een tweeledig fundament: op het niveau van techniek én informatiebeheer. We richten alles samen met jou in. En dan kan je in principe zelfstandig voortbouwen op deze stevige basis. Natuurlijk kun je ook verdergaan met ons, als dat jouw mensen beter empowert!

Ontdek de mogelijkheden van Microsoft Fabric voor jouw organisatie!

Voor een persoonlijke demonstratie of meer informatie, nodigen we je uit om jouw contactgegevens achter te laten. We nemen dan spoedig contact met je op om uw specifieke behoeften te bespreken.