Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Zit jij al in de goede Flow?

Blogs
2-3-2017

Microsoft Flow, wat is het en wat kan ik ermee?

Microsoft Flow is een dienst die je geautomatiseerde workflows tussen je favoriete toepassingen en diensten laat creëren. Je kunt het zo inrichten om bijv:
  • Bestanden te synchroniseren
  • Notificaties op tijd te ontvangen
  • Gegevens te verzamelen
Zo kun je Tweets van je favoriete Twitter-gebruiker exporteren naar een Excel-bestand of een e-mail versturen zodra er een nieuw item wordt geplaatst in een SharePoint lijst. Of misschien wil je wel dat wanneer een item in je Google kalender wordt geplaatst, deze ook naar je Office 365 Kalender wordt gesynchroniseert en dat je daar een notificatie van krijgt? flow1.png De lijst van toepassingen en diensten die je kunt gebruiken met Microsoft Flow wordt voortdurend uitgebreid, maar mocht je een idee hebben voor een Flow die je niet ziet in de templates lijst, geen enkel probleem! Je kunt gewoon je eigen Flow creëren en als je wilt deze weer delen met de community.

Welk template past het best bij jou?

Op flow.microsoft.com, wanneer je klikt op de templates pagina wordt je begroet door een overzicht van allerlei templates met koppelingen naar je populaire web-diensten. Ontdek hier jouw app om snel een gevoel te krijgen van wat er mogelijk is en hoe Microsoft Flow jouw bedrijf kan helpen. flow2.png Elke Flow template is ontworpen voor een specifiek doel. Dit kan zijn; het ontvangen van meldingen wanneer er iets gebeurt, het kopiëren van een nieuw bestand van de ene dienst naar de andere, of het volgen van SharePoint goedkeuringen. De templates die in de Flow site template overzicht pagina getoond worden zijn volledig en klaar voor gebruik. Je hoeft alleen de template te configureren om de Flows toe te voegen aan je account. Dit doe je door te klikken op Gebruik deze sjabloon, je aan te melden bij de vereiste dienst(en), en vervolgens de benodigde formulieren in te vullen. Voorbeeld Dit is een Flow die gemaakt is op basis van een template om e-mailberichten te sturen wanneer een SharePoint-lijst wordt gewijzigd. flow3-1.png Na het invullen van het benodigde email adres, klik je opcreatflow.png en je Flow is klaar. Om je Flow vervolgens te bekijken en welke Flows je nog meer hebt draaien, klik je op myflows.png flow4.png Zo zijn er honderden templates beschikbaar. Je kunt ze allemaal vinden op Microsoft Flow voor web of Microsoft Flow voor mobiel.

Flow, at your service!

Microsoft Flow kan verbinding maken naar allerlei verschillende toepassingen en diensten. Enkele voorbeelden van deze diensten zijn:
  • Twitter
  • Github
  • Wunderlist
  • Office 365 en Google Docs.
Dit zijn bronnen die gegevens naar Microsoft Flow verschaffen, maar ook een bron is van bestemming voor Microsoft Flow. Je kunt de volledige lijst van diensten bekijken door te klikken op de link Services aan de bovenkant van flow.microsoft.com. flow5.png

Samenvattend

  • Microsoft Flow is een dienst om geautomatiseerde workflows te creëren tussen jouw favoriete web-applicaties en diensten en je kunt verbindingen maken naar je on-premise gegevensbronnen.
  • Flow biedt een groot aantal templates om je snel Up-And-Running te krijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen Flow te maken.
  • Microsoft Flow biedt verschillende bouwstenen aan zoals: Triggers, Acties, Loops en Diensten om zo robuuste en intelligente componenten te kunnen creëren die jou helpen gegevensbronnen en bestemmingen met elkaar te verbinden.
Tip! De makkelijkste manier om vertrouwd te raken met Flow is om gebruik te maken van de templates.  Zodra je hiermee vertrouwd bent geraakt kun je gaan spelen met het creëren van je eigen Flows. Ik zou zeggen: Get in the Flow of things!   {{cta('aabb0973-630b-4e6b-b841-d930dc2c7f42')}}