Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft gaat zelf klanten naar Office 365 migreren

Blogs
14-7-2015

In haar ambitie om haar klanten naar de cloud te bewegen, heeft Microsoft tijdens de WPC in Orlando aangekondigd alle klanten die vanaf 1 juli 2015 een licentie hebben aangeschaft gratis naar Office 365 te migreren. Of meer specifiek, om de complete mailmigratie van een ‘On Premise’ mailomgeving naar Office 365 te verzorgen. Daarnaast zorgt Microsoft er, samen met systeembeheerders van de klant zelf, voor dat gebruikers kunnen inloggen op de clouddienst.

Microsoft-partners worden niet vergeten in dit aanbod. Een Office 365-klant kan, betaald door Microsoft, een daartoe gecertificeerde Microsoft-partner vragen een adoptieplan samen te stellen en daar invulling aan te geven. De desbetreffende partner krijgt daarvoor van Microsoft 15 dollar per Office 365 licentie en 5 dollar voor alle licenties boven de 1000, met een maximum van 60.000 dollar (10.000 licenties).

Het Microsoft-programma voor ondersteuning bij Office 365 migraties is heel goed. Na de aanschaf van de Office 365 licenties wordt contact opgenomen met een klant. Vervolgens wordt er uitleg gegeven over het migratieproces en wordt telefonische ondersteuning gegeven bij eventuele problemen. Zodra de Office 365 omgeving aan staat en gebruikers erop kunnen inloggen wordt begonnen met de mailmigratie. Dit wordt op afstand door Microsoft-medewerkers uitgevoerd.

In veel gevallen wordt Wortell opgeschakeld om de activiteiten samen met Microsoft uit te voeren. Daarmee zorgen we ervoor dat een complete migratie naar de cloud vaak in enkele weken / maanden is uitgevoerd.

De afgelopen maanden heeft Wortell proef mogen draaien in dit nieuwe programma van Microsoft. Woensdagmiddag zullen wij er tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference in Orlando een presentatie over verzorgen (voor iedereen die bij de WPC is of later de video’s terug wil zien: OFC09 - Take the Lead with Office 365 FastTrack and QuickLeads, 1-2pm Orlando time).