Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft Inspire 2022: de meest opvallende innovaties

Blogs
20-7-2022

Op dinsdag 19 juli ging Microsoft Inspire van start! Tijdens dit event voor het Microsoft Partner systeem worden nieuwe innovaties, ervaringen en Cloud-solutions gedeeld. Ook dit jaar was het een online editie die iedereen ter wereld de kans gaf om digitaal aan te sluiten. Wij zaten dan ook helemaal klaar om de start van hét meest inspirerende event van Microsoft bij te wonen zowel fysiek als digitaal.

Microsoft Inspire Opening

Het event werd geopend door een zeer enthousiaste Satya Nadella, CEO van Microsoft, tijdens de sessie ‘Inspire Opening’. Hij begint met een grote dankbetuiging aan alle partners, voor hun harde werk elke dag opnieuw, zelfs in tijden van zoveel beperkingen. Applaus voor ons!

Over digitale transformatie wordt continu gepraat en is de laatste jaren veel gezegd geweest, maar het is tijd om van praten naar actie over te gaan, aldus Satya Nadella. Hoe ziet Microsoft dat? Door meer te doen met minder, do more with less. Dit betekent volgens Satya niet dat er harder of langer gewerkt moet worden, in tegendeel. Het betekent dat je technologie gaat gebruiken en toepassen om je organisatie te versterken, zodat je er als organisatie uitspringt en je jouw organisatie kunt differentiëren van de rest. Niets beter dan Microsoft Cloud om je daarbij te helpen, als je het ons vraagt.

Nieuwe innovaties werden gedeeld waar wij bij Wortell heel enthousiast van worden. We zetten ze voor jou op een rijtje. 

De meest opvallende innovaties

Next level hybride werken met Microsoft Teams

Er komen vernieuwingen aan in Microsoft Teams, waarbij er nóg meer gefocust wordt op samenwerken, op welke manier dan ook. Satya geeft aan dat ze zullen blijven innoveren om elke manier van werken te blijven ondersteunen.

Met een focus op hybride werken, zien we enkele interessante nieuwe features in Microsoft Teams. Zo komen er collaboratieve aantekeningen, waarbij je notities kan toevoegen aan elke content die gedeeld wordt om nog meer interactie te creëren. Je kan videoclips opnemen en versturen naar elkaar via chat, en last but not least, Excel Live komt eraan! Met Excel Live kan je samen met je deelnemers van de vergadering in jouw gedeeld Excel bestand werken, zonder dat ze daarvoor de vergadering moeten verlaten. Handig toch?

Nieuw: Viva Engage

Met een focus op employee experience, is het belangrijk om iedereen in je organisatie met elkaar te verbinden, waar ze zich ook bevinden. Met dat in het achterhoofd, kondigt Satya “Viva Engage” aan, om relaties en communities uit te bouwen binnen je organisatie.

Nieuwe features die hier deel van uitmaken zijn storylines waar je je eigen verhaal kan creëren, andere collega’s kan volgen en antwoorden op jouw vragen kan vinden. Klinkt herkenbaar? Dat kan! Viva Engage wordt een nieuwe en verbeterde versie van Yammer. Wij kijken er alvast naar uit.

Microsoft Digital Contact Center Platform

Het Microsoft Digital Contact Center platform breng Dynamics 365, Azure communicatiediensten, Teams, Power Platform en Nuance samen in één open en collaboratief platform om een seamless omni channel customer experience te leveren. Vandaag zien we dat silo’s van datasystemen en hoge onderhoudskosten in de weg staan van een “best class” gepersonaliseerde klantervaring, aldus Satya. Omdat het Microsoft Digital Contact Center platform slechts één platform is, waarop verschillende tools worden samengebracht, zal dit kosten reduceren en meer zichtbaarheid creëren.

Microsoft Gold Partner

Bij Wortell volgen we het hele jaar door alle Microsoft innovaties op de voet. We zijn dan ook trots Gold Microsoft Partner en hebben heel wat Microsoft Advanced Specializations in huis. Wil jij onze expertise inschakelen om jouw organisatie en medewerkers te empoweren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

We Empower People

Werken bij Wortell?

Word jij ook wild van Microsoft technologie? En geloof je dat je hiermee organisaties en hun medewerkers kunt empoweren? Dan zou jij je wel eens heel erg thuis voelen bij Wortell. Bekijk gerust onze openstaande jobs!