Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft Inspire: alles draait om Big Data, AI en Microsoft Teams

Van 15 t/m 19 juli 2018 stond Microsoft Inspire weer centraal. Wereldwijd kwamen alle Microsoft partners bij elkaar om kennis op te doen, ervaringen onderling te delen en de strategie van Microsoft Corp. te adopteren. Dit jaar werd het snikhete (40-45 graden Celsius) Las Vegas gebruikt als conferentie locatie. 

Las Vegas is uiterst geschikt voor een grote conferentie. Ook werd dit jaar Microsoft Inspire en Microsoft Read tegelijkertijd gevierd in Las Vegas. Totaal 20.000 partners (Inspire) en 20.000 Microsoft medewerkers (Ready) bij elkaar.

Wist je dat Las Vegas een capaciteit heeft van 130.000 hotelkamers? Zeven van de 10 grootste hotels wereldwijd staan in Las Vegas!

Uiteraard was ETTU dit jaar er ook weer bij. Piet en Sander vanuit ETTU en Peter, Ricardo en Mehmet vanuit ShareValue. Met totaal 650 Nederlandse partners was Nederland sterk vertegenwoordigd (nummer 3 van alle landen).

Zondag 15 juli was de kick-off van het Inspire evenement. Tom’s Urban (Bar in het NY NY hotel) was omgetoverd naar het Holland House. Alle 650 partners en het voltallige Microsoft Directie NL team en Sales NL team kwamen bij elkaar. Hier hebben we veel genetwerkt met andere partners en met Microsoft collega’s.


Corenotes

Maandag, dinsdag en woensdag begonnen rond ongeveer 8 uur de Corenotes in de T-Mobile Arena. Alle partners waren hierbij aanwezig. Tijdens deze sessies stonden 3 onderwerpen centraal, namelijk: Dynamics, Microsoft Teams, Big Data + AI. Microsoft gaat zich het komende jaar volledig focussen op deze 3 zaken.

microsoft-inspire-2018_

 

Verder was het boeiend om te horen hoe de grootste IT partijen ter wereld samenwerken in de strijd tegen cyber aanvallen. Office 365 en Azure maken ook op het gebied van security grote stappen. En gezien de grote hoeveelheid mensen van Microsoft die hieraan werken kan het niet anders dan dat de cloud vele malen veiliger is dan een on-premises situatie.

AI, Azure en Security zijn de grote thema’s. Maar ook spraak en gezichtsherkenning zijn veel besproken onderwerpen. Zo werd er een case getoond waarin mensen vergaderen in het bijzijn van een 360 graden camera en microfoon die de mensen herkent, vastlegt wat zij zeggen, een samenvatting maakt van die gesprekken en eventuele acties meteen als taak vastlegt. Daarbij kan per HoloLens iemand die niet aanwezig is, als hologram toch aanwezig zijn en mee vergaderen.

De corenote met Satya Nadella was interessant en gaaf om te zien. Hij liet een mooie integratie zien tussen Skype, Outlook en Teams. Ook hij vertelde dat Microsoft Teams de nieuwe startplek wordt voor digitaal werken. Een duidelijke visie vanuit Microsoft.

Wist je dat per bezoeker in Las Vegas er gemiddeld voor 157 dollar per dag gegokt wordt? 70% van de inleg wordt uitgekeerd. Per jaar komen er ongeveer 50 miljoen bezoekers.

Microsoft Nederland Update

Op dinsdagavond stond de Microsoft Nederland update centraal. Microsoft Nederland focust zich naast de drie eerder benoemde zaken ook op de adoptie van Office 365. Samen met 4 andere partners wordt er een adoptie programma gestart, waar ETTU er een van is.

Tevens was het leuk dat de sheet voorbij kwam waarbij de 10 beste partners van Microsoft van dit jaar voorbij kwamen. Daarop was ook ETTU te zien. En daar zijn we natuurlijk trots op!
Het was ook leuk om te merken dat Microsoft erg onder de indruk was van ons adoptieprogramma en hoe Digitaal Vitaal organisaties inzicht geeft in het niveau van hun adoptie.


ETTU en Microsoft

De visie en richting die we binnen ETTU hebben gekozen past perfect in de Microsoft strategie. Met concreet toepasbare Mixed Reality oplossingen, Debble, innovatieve projecten op het gebied van Azure en een enorme focus op het ontzorgen van klanten en ondersteuning bij de adoptie van Office 365 helpen we klanten bij het succesvol inzetten van Microsoft technologie en hun digitale transformatie.

 

Meer over Microsoft Teams

Blogpost / 16-6-2021

Trotse Education Global Training Partner van Microsoft

Wortell uitgeroepen tot Education Global Training Partner van Microsoft
Blogpost / 19-5-2021

De risico’s en mogelijkheden van gasttoegang binnen Teams

De configuratie zoals Microsoft 365 standaard opgeleverd wordt past in de praktijk niet voor organisaties, de mogelijkheden om zaken goed in te richte...
Blogpost / 17-5-2021

Voorkom verrassingen in Teams en maak van je governance een continu proces

In deze blog geef ik drie voorbeelden van deze verrassingen en tips over hoe je in de toekomst niet meer voor verrassingen komt te staan. .tb_button...
Wortell-insider-risk-microsoft-ggd
Blogpost / 30-3-2021

Het thuiswerken gaat goed, maar wat doe je met de telefooncentrale?

Tijdens de pandemie is thuiswerken binnen veel organisaties (noodgedwongen) de norm geworden. Dit heeft verschillende logistieke uitdagingen met zich...
cloud security
Blogpost / 10-9-2020

E-book Remote Everything

‘Hoe ziet de werkplek eruit?’ Gedurende een lange periode hadden we een duidelijk beeld van het antwoord op die vraag. Lees het in dit e-b...
Blogpost / 27-7-2020

De volgende Microsoft Teams- stap

Microsoft Teams heeft véél meer te bieden dan je denkt.
Blogpost / 24-6-2020

Vergaderen in de 1,5-metersamenleving: hoe creëer je verbinding op afstand?

Vergaderingen vinden niet alleen meer op afstand plaats maar vanaf nu deels op kantoor en deels vanuit huis. Hoe creëer je verbinding op afstand?
Blogpost / 28-4-2020

Razendsnel Microsoft Teams uitgerold! Wat betekent dit voor je governance?

Dé applicatie die veilig thuiswerken mogelijk maakt is Microsoft Teams. Veel bedrijven hebben dit razendsnel geïmplementeerd om het thuisw...
Blogpost / 8-4-2020

Krijg snel en eenvoudig inzicht over het Microsoft Teams gebruik binnen jouw organisatie

Een rapportage van het Teams gebruik binnen jouw organisatie.
Blogpost / 21-3-2020

De security risico’s van een versnelde uitrol van Microsoft Teams

Beveiliging van Teams is van groot belang. 
Blogpost / 20-3-2020

Microsoft Teams meeting VS Microsoft Teams Live event

Microsoft Teams maakt online samenwerken en vergaderen mogelijk. Naast samenwerken en vergaderen kun je ook een live event organiseren. Maar wanneer g...
Blogpost / 18-3-2020

Webinar: Online samenwerken binnen Microsoft Teams

In dit webinar zal onze adoptie consultant u op weg helpen om veilig thuis online samen te werken binnen Teams.
Blogpost / 5-6-2020

Thuiswerken: zo ziet het er bij Wortell uit (inclusief tips)

Neem een kijkje hoe het er bij de Wortellers aan toe gaat.
Blogpost / 17-3-2020

Stel je Microsoft Teams vraag tijdens een digitaal inloopspreekuur

Het gebruik van Microsoft Teams onder onze klanten die nu verplicht op afstand moeten werken is de afgelopen dagen enorm toegenomen. Dat levert de nod...