Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft koppelt Skype met Lync

Blogs
20-2-2013

Microsoft lanceert Lync 2013 en maakt tijdens de eerste Lync conferentie bekend dat zij Lync en Skype dit jaar nog met elkaar gaan koppelen.

Skype is de consumentendienst waarmee consumenten de mogelijkheid hebben om elkaar te bellen, Instant Message berichten uit te wisselen en videoconferences te houden. Lync biedt eenzelfde functionaliteit, maar is speciaal gericht op het bedrijfsleven. Lync wordt door veel bedrijven gebruikt ter vervanging van de traditionele telefooncentrale. Inmiddels maken 90 van de Fortune 100 bedrijven gebruik van Microsoft Lync.

Het nieuws dat Microsoft Lync en Skype koppelt en de daarbij behorende planning, is op de eerste Lync conferentie die nu gehouden wordt in San Diego gedeeld met de wereld. Tevens wordt hier de nieuwe versie van Microsoft Lync gelanceerd; Lync 2013. Bedrijven hebben de mogelijkheid om vanaf nu deze nieuwe versie te installeren. In Nederland hebben inmiddels meerdere organisaties Lync 2013 geïnstalleerd. Onderwijsinstelling Dunamare is daar een voorbeeld van.

Lees het artikel verder op Dutchcowboys.nl