Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft past Exchange Online NDR aan

Blogs
21-4-2015

Als je een mail verstuurt die niet kan worden afgeleverd bij de persoon waarnaar je de mail verstuurde ontvang je altijd een zogenaamde Non Delivery Report (NDR). Deze NDR geeft aan waarom de mail niet verzonden kan worden. Zo kan de mail bijvoorbeeld verzonden zijn naar een niet bestaand mailadres of accepteert de ontvangende partij niet zomaar van iedereen e-mails. Indien zich zo'n fout voordoet wordt door de servers een enorm complexe mail verzonden waar eigenlijk alleen techneuten wijs uit kunnen worden. De gemiddelde gebruiker ziet allerlei moeilijke keuzen en zal daaruit niet altijd kunnen opmaken dat de mail niet verzonden is, laat staan wat de oorzaak ervan is.

Om dit probleem te verhelpen gaat Microsoft aangepaste Non Delivery Reports versturen. Telkens als een mail niet kan worden afgeleverd, omdat zich een technisch probleem voordoet, zal Exchange Online een rapport versturen dat de mail niet kan worden verzonden. Daarbij zal in eenvoudige bewoordingen vervolgens worden aangegeven waarom de mail niet kan worden afgeleverd. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen potentiele problemen bij de verzenden, de ontvanger of in de Office 365 dienst zelf.

Aangepaste Exchange Online NDR

Gebruikers hebben vervolgens de mogelijkheid de problemen op te lossen zodat de mail wel verzonden kan worden. Hieronder staat een voorbeeld van zo’n aangepast Exchange Online NDR.

Voorbeeld aangepaste Exchange Online NDR

Microsoft zal deze aanpassing over de komende maanden doorvoeren. Hiervoor is geen actie nodig van Office 365 beheerders. Hij wordt op de achtergrond doorgevoerd. Voor niet alle mogelijk NDRs zal het aangepaste rapport direct beschikbaar zijn. Daar zal wat tijd overheen gaan.

Voordelen van de aangepaste Non Delivery Reports (NDRs)

Het voordeel van de aangepaste Exchange Online NDR is dat gebruikers gemakkelijker kunnen interpreteren waar de problemen liggen indien een e-mail niet verstuurd kan worden. Ze hoeven hiervoor de Office 365 beheerders geen vragen meer te stellen.

Impact van de aangepaste Exchange Online NDR

Er is geen directe impact van de aangepaste Non Delivery Reports.