Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft Teams en Azure DevOps prachtige symbiose voor project management

Bij Wortell pakken we alles wat we doen projectmatig aan. Mijn rol is om dit te begeleiden en coördineren zodat we voldoen aan onze afspraken en de doelen van de klant bereiken.  Wij hanteren een Agile werkwijze voor het uitvoeren van onze projecten. Dit varieert van Scrum voor echte software ontwikkeling to meer Kanban voor technische projecten met heldere scope en DevOps voor cloudplatform beheer.   Laat ik beginnen met te bekennen dat ik nooit echt fan ben geweest van het strikt binnen de lijntjes kleuren van project methodes. Een aanpak moet passen bij de organisatie waar ik voor werk en bij mij als persoon.
“Praktisch toepasbaar en als katalysator voor samenwerking”
Dit is de context van waaruit ik naar oplossingen kijk die mijn projecten ondersteunen. Praktisch toepasbaar en als katalysator voor samenwerking, communicatie, transparantie en structuur.   Binnen de Microsoft suite zijn Microsoft Teams en Azure DevOps tools die me hierbij erg helpen. De synergie tussen deze twee kan voor elk project een belangrijke meerwaarde zijn. Laat ik beginnen met een korte introductie van beiden en daarna uitleggen welke integratie er mogelijk is.
“Ondanks de rijke functionaliteit toch heel intuïtief
Teams wordt door Microsoft “de hub voor teamwork” genoemd en dat is niet overdreven. De tool ontwikkelt zich in razend tempo en is in minder dan een jaar de centrale tool in mijn projecten geworden. Alles gebeurt in teams. Audio en video conferencing, chat conversaties, bestandsopslag en het simultaan samenwerken aan documenten.  Teams is ondanks de rijke functionaliteit toch heel intuïtief en daardoor indrukwekkend snel te leren. Teams haalt drempels voor samenwerken weg.   Voor Azure DevOps geldt min of meer hetzelfde. Een tool die al langer bestaat en oorspronkelijk meer gericht was op development en implementeren van code. Tegenwoordig rollen we er ook hele Microsoft cloud omgevingen mee uit, bouwen we business warehouses en gebruiken we de tool voor diverse soorten testen.  Voor project management gebruik ik voornamelijk de Boards functionaliteit. Dit is tegenwoordig een meer dan volwaardige vervanger van bijvoorbeeld Trello of Jira. Zoek je een light variant dan heeft Microsoft ook nog Planner in de aanbieding.
Dbacklog direct beschikbaar onder een tab in Teams” 
Met de integratie van Teams en Azure DevOps ontsluit je de synergie. Met de Azure DevOps connector maak je de backlog direct beschikbaar onder een Tab in Teams. Voor elk kanaal (team) zijn eigen backlog. Met de plugin kun je in de Teams conversaties rechtstreeks verwijzen naar een Azure DevOps taak en met Microsoft Flow zijn allerlei taken zoals het genereren van periodieke overzichten, het triggeren van een event bij een #teams vermelding of het sturen van een notificatie aan een team wanneer bijvoorbeeld een bug wordt aangemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos.   Teams, powered by Azure Devops is voor mij een ijzersterke combinatie om alle aspecten van mijn project te ondersteunen.   Interesse in hoe dit jouw project organisatie kan helpen? Stuur me even een berichtje en ik kom graag langs.