Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Hoe Microsoft Teams Firstline-werknemers in staat stelt meer te bereiken

Connectiviteit richting de backoffice

Firstline-werknemers die werkzaam zijn in de industrie hebben vaak geen vaste werkplek. Hét probleem dat daaruit voortvloeit? Connectiviteit richting de backoffice. Grote uitdagingen zijn informeren, nieuws delen en applicaties aansluiten om processen te ondersteunen. Daarnaast kampen bedrijven in de industrie met interne communicatie. Want hoe houd je medewerkers die her en der verspreid zijn tóch betrokken? En hoe zorg je ervoor dat zij processen en veiligheidsvoorschriften kunnen naslaan? Goed nieuws: er bestáán oplossingen.
"Firstline-werknemers zijn wereldwijd meer dan twee miljard mensen die werken in dienst- of taakgerichte functies in sectoren zoals de bouw, industrie, offshore en horticultuur"

Welke problemen bezorgen jóu hoofdbrekens?

De problematiek die wij zien bij de organisaties waarmee we werken is erg divers. Sommige bedrijven werken op een zeer hiërarchische, traditionele manier, wat de creativiteit niet stimuleert. Een gemiste kans, want de kracht van je firstline-werknemers kun je benutten. Hoe? Door hen te betrekken bij je processen en ideeën. Zo ontstaat er innovatie op team- én organisatieniveau.

Realtime inzicht in processen

Een ander struikelblok is het geven van realtime inzicht in processen, projecten of andere zaken. Hoe zorg je ervoor dat iedereen op de hoogte is van wat er speelt en dat alle medewerkers trots zijn op de bedrijfsidentiteit? Zoals we hierboven al even aanstipten, is connectiviteit een van de grootste problemen. Dit levert praktische vragen op: hoe kom je gezamenlijk bij handleidingen, tekeningen of richtlijnen? Hoe stel je informatie op het juiste moment beschikbaar om belangrijke beslissingen te nemen? En hoe zorg je ervoor dat eindgebruikers op inventieve en eenvoudige wijze toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties zónder dat zij hiervoor trainingen hoeven te volgen?

Beveiliging van data

Een laatste punt dat voor hoofdbrekens zorgt – en vaak niet goed is geregeld – is beveiliging. Organisaties weten niet waar hun data blijven. Erg risicovol, want dat maakt het des te enger om firstline-werknemers toegang te geven tot gevoelige informatie, zoals tekeningen van bepaalde objecten. En meestal is dit toch écht nodig in het kader van de taken die zij moeten verrichten.
"Microsoft Teams maakt verbinding en connectiviteit mogelijk"

Inefficiente processen

Voor firstline-medewerkers, zoals werkvoorbereiders, medewerkers op operationele schepen en buitendienstmedewerkers, is mobiel zijn essentieel. Omdat deze werknemers vaak informatie met anderen binnen hun organisatie moeten delen, hebben velen hun toevlucht genomen tot het gebruik van onveilige chat-apps voor consumenten om met collega's te communiceren. Dit brengt beveiligings- en compliancerisico's met zich mee, evenals procesinefficiënties.

Communiceren en effectief samenwerken

Wortell biedt een nieuwe aanpasbare mobiele Teams-ervaring aan die firstline-medewerkers de tools biedt die ze nodig hebben om onderweg te communiceren en effectief samen te werken. Het is eenvoudig, vertrouwd en veilig, met verschillende nieuwe functies voor alleen mobiele apparaten die met name relevant zijn voor Firstline-medewerkers, waaronder het delen van locaties en een slimme camera, evenals de mogelijkheid om audioberichten op te nemen en te delen.

Op rol gebasseerde toegang

Werknemers hebben verschillende mogelijkheden nodig, afhankelijk van hun rol. Terwijl sommigen mogelijk toegang nodig hebben tot privéchats, agenda's en oproepen, hebben anderen mogelijk alleen toegang nodig tot teams en kanalen. IT-beheerders kunnen nu elke medewerker op rollen gebaseerde toegang geven tot de primaire Teams-functies die ze nodig hebben. Deze mogelijkheid kan worden gebruikt voor werknemers in elke rol, met de optie voor IT om een ​​aangepast beleid te maken of de nieuw beschikbare sjabloon voor het firstline-medewerker-configuratiebeleid te gebruiken. Werknemers kunnen hun ervaring verder aanpassen door de modules die ze het meest nodig hebben uit hun modulebak, vast te zetten in hun navigatiebalk.

Meer over Microsoft Teams

cloud security
Blogpost / 10-9-2020

E-book Remote Everything

‘Hoe ziet de werkplek eruit?’ Gedurende een lange periode hadden we een duidelijk beeld van het antwoord op die vraag. Lees het in dit e-b...
Blogpost / 27-7-2020

De volgende Microsoft Teams- stap

Microsoft Teams heeft véél meer te bieden dan je denkt.
Blogpost / 24-6-2020

Vergaderen in de 1,5-metersamenleving: hoe creëer je verbinding op afstand?

Vergaderingen vinden niet alleen meer op afstand plaats maar vanaf nu deels op kantoor en deels vanuit huis. Hoe creëer je verbinding op afstand?
Blogpost / 28-4-2020

Razendsnel Microsoft Teams uitgerold! Wat betekent dit voor je governance?

Dé applicatie die veilig thuiswerken mogelijk maakt is Microsoft Teams. Veel bedrijven hebben dit razendsnel geïmplementeerd om het thuisw...
cloud security
Blogpost / 14-4-2020

In hoeverre is de Microsoft Teams omgeving toekomstbestendig?

Om onze klanten hiermee verder te helpen, hebben we een governance checklist opgesteld. Aan de hand van de checklist kun je bepalen in hoeverre de Mic...
Blogpost / 8-4-2020

Krijg snel en eenvoudig inzicht over het Microsoft Teams gebruik binnen jouw organisatie

Een rapportage van het Teams gebruik binnen jouw organisatie.
Blogpost / 21-3-2020

De security risico’s van een versnelde uitrol van Microsoft Teams

Beveiliging van Teams is van groot belang. 
Blogpost / 20-3-2020

Microsoft Teams meeting VS Microsoft Teams Live event

Microsoft Teams maakt online samenwerken en vergaderen mogelijk. Naast samenwerken en vergaderen kun je ook een live event organiseren. Maar wanneer g...
Blogpost / 18-3-2020

Webinar: Online samenwerken binnen Microsoft Teams

In dit webinar zal onze adoptie consultant u op weg helpen om veilig thuis online samen te werken binnen Teams.
Blogpost / 17-3-2020

Stel je Microsoft Teams vraag tijdens een digitaal inloopspreekuur

Het gebruik van Microsoft Teams onder onze klanten die nu verplicht op afstand moeten werken is de afgelopen dagen enorm toegenomen. Dat levert de nod...
Blogpost / 16-3-2020

Gratis trainingspakket over de inzet van Microsoft Teams

Thuiswerken is met Microsoft Teams een eitje.