Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft Teams groeit als kool! Tijd voor een overstap?

Blogs
7-12-2018
De toename in het gebruik van Teams is enorm. Momenteel is het de snelst groeiende businessapp in de geschiedenis van Microsoft. Daarom vind ik het hoog tijd om de ontwikkelingen binnen Teams eens onder de loep te nemen – en wel in een tweedelige blogserie. De hamvraag: wat betekenen deze ontwikkelingen nu precies voor jou?

Positieve Teams-reis: gebruikerswensen vertaald naar features

In het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Microsoft heeft nieuwe features gerealiseerd en ambitieuze aankondigingen gedaan tijdens Ignite.
Onze voorspelling: het gebruik van Teams zal alleen maar toenemen en de roadmap van de app is nog lang niet ten einde.
Dat de Teams-reis nog veel voor ons in petto heeft, zien wij als iets positiefs. Want Microsoft zet niet simpelweg een product neer waarna we – tergend lang – moeten wachten op nieuwe versies. Integendeel: we zien juist dat Microsoft regelmatig nieuwe features beschikbaar stelt waarbij ingespeeld wordt op waar de gebruikerscommunity daadwerkelijk om vraagt. En iedereen mag zijn stem laten horen. Ook jij kunt dit eenvoudig doen via het user-voice-kanaal van Microsoft.

Nieuwe samenwerkingshub: van Skype for Business naar Teams?

Benieuwd naar die nieuwe features waar gebruikers om staan te springen? We delen een voorbeeld met je: de set aan communicatiefeatures. Teams heeft deze laten evolueren tot een effectieve samenwerkingshub. Hierdoor kan Teams zich nu goed meten met de functionaliteit van Skype for Business. Eerder heeft Microsoft al aangekondigd dat het de laatstgenoemde functionaliteit volledig zal opnemen in Teams – en het is fijn dat de softwareleverancier zich aan zijn woord houdt. Wat dit betekent voor jou? Het zou goed kunnen dat de tijd is aangebroken om de overstap te maken van Skype for Business naar Teams. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Zo'n beslissing heeft een behoorlijke impact op je organisatie en vergt daarom de juiste aanpak. Benieuwd naar de stappen die jouw organisatie nu het beste kan nemen? In mijn volgende blog beschrijf ik de verschillende scenario's die op jou van toepassing kunnen zijn.