Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft Teams niet meer standaard onderdeel van Microsoft 365 pakketten per 1 oktober

Per 1 oktober zal Microsoft Teams worden gescheiden van de Microsoft 365 pakketten. Op 31 augustus heeft Microsoft aangekondigd dat zij na zorgvuldige analyse én om mogelijke antitrustonderzoeken vanuit de Europese Unie voor te zijn, besloten hebben om Microsoft Teams uit het Microsoft 365 pakket te verwijderen. Dit heeft tot gevolg dat de prijzen voor Microsoft 365 E3 en Microsoft 365 E5 met 2 euro zullen dalen voor nieuwe klanten. Microsoft Teams zal vervolgens beschikbaar zijn als een afzonderlijk product voor een bedrag van 5 euro per maand.

Welke verandering kan ik in mijn pakket verwachten?

Bekijk in onderstaande tabel welke impact deze wijziging op jouw licentie heeft.

Nu ik het volledige pakket heb, wat verandert er voor mij?

Indien Wortell nu een suite met Teams aanbiedt, is het mogelijk om met deze versie door te gaan en nieuwe gebruikers toe te voegen. Ook bestaat de optie om over te stappen naar de versie zonder Teams bij vernieuwing of op de datum waarbij het contract wordt verlengd. Enkel bij de overstap naar een nieuwe partner na 1 oktober, is het voor de nieuwe partner niet mogelijk om de suite met Teams te leveren voor de enterprise suites.

 

Ik heb momenteel nog geen Enterprise suite met Teams. Wat gebeurt er als ik wil overstappen?

Vanaf 1 oktober zal alleen nog de versie van de suite zonder Teams beschikbaar zijn. Om dezelfde functionaliteit te behouden, is het dan noodzakelijk om een aparte Microsoft Teams licentie toe te voegen.

Naast deze wijziging in de levering, is Microsoft ook bezig met het aanpassen van de software zodat concurrerende systemen zoals Slack gemakkelijker kunnen integreren met de overige functionaliteiten van Office 365 / Microsoft 365.

Als je momenteel twijfelt tussen de keuze voor een van deze producten, kunnen wij in september nog de vertrouwde productcombinatie aanbieden. Vanaf 1 oktober zullen we echter alleen nog de nieuwe versie kunnen aanbieden. 

Meer informatie

Bij Wortell staan we klaar om je organisatie te ondersteunen. Van licentiekeuze tot implementatie. Voor meer informatie over licenties, neem gerust contact op met de Licensedesk (licensing@wortell.nl) of je accountmanager.