Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft Teams: wat weet je over deze 'nieuwe telg'?

Blogs
23-4-2019
Wanneer de term 'Microsoft 365' valt, denk je waarschijnlijk meteen aan Exchange, Skype, SharePoint en OneDrive. Maar wat weet je over de nieuwe 'telg' die Microsoft zo'n twee jaar geleden aan het rijtje heeft toegevoegd: Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams precies?

Simpel gezegd: Microsoft Teams voegt de hierboven genoemde applicaties samen in één totaaloplossing – een omgeving waarin alle soorten teams kunnen samenwerken. Of dit nu vaste organisatieteams, overstijgende (expertise)teams, virtuele teams of hele businessunits zijn. Microsoft Teams ondersteunt hen op verschillende manieren. Zo kunnen gebruikers met elkaar chatten, informatie uitwisselen en samenwerken aan documenten. Ook is het mogelijk om lijstjes bij te houden, bijvoorbeeld in OneNote. Een ander voordeel is de integratie van third-party-applicaties. Wat moet je je hierbij voorstellen? Stel, je gebruikt een Microsoft Teams-omgeving binnen een VGZ-instelling. Voor een specifieke samenlevingsvorm heb je een team opgericht waarin 10 mensen zitten die dag- en nachtdiensten draaien. Het handige is dat je álles (behalve e-mailverkeer) vanuit Microsoft Teams regelt: de overdracht van middag- naar avonddienst, bestel- en medicijnlijsten en informatie omtrent familieleden. Maar ook het roosterpakket, de planning van je team en patiëntinformatie. Want de third-party-applicaties die dáárvoor nodig zijn, integreer je gemakkelijk in Microsoft Teams.

Snelst groeiende Office-product: efficiëntie, tijdbesparing en gebruiksgemak

Microsoft Teams is het snelst groeiende product van de Officesuite. Wat dat betekent? Gebruikers omarmen deze oplossing (die standaard onderdeel is van het Microsoft-abonnement) in bizar tempo. Waarom? Dat spreekt voor zich: in een niet-computerintensieve omgeving zie je in één oogopslag alle informatie die van toepassing is op je dagelijkse werk. De clustering van componenten zorgt ervoor dat je niet meer allerlei verschillende applicaties hoeft te openen – je krijgt alles samengevoegd aangeboden. Efficiënt en tijdbesparend, dus. Dát is pas gebruiksgemak!

Invoegtoepassingen bouwen voor een nóg betere omgeving!

De strategie van Microsoft 365 is enorm gericht op het naar voren brengen van Microsoft Teams. Logisch, want hierin schuilt een groot deel van de kracht van het totale Microsoft-platform. In het kader daarvan gaat alle aandacht uit naar het ontwikkelen van de omgeving. Als Partner draagt Wortell hier graag een steentje aan bij. Inmiddels hebben wij meerdere invoegtoepassingen gebouwd – bijvoorbeeld door MIC- en MIM-meldingen te centraliseren en standaardiseren. Microsoft maakt hier dankbaar gebruik van om Microsoft Teams nóg beter en krachtiger te maken!