Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Microsoft Worldwide Partner Conference, ETTU doet verslag

Blogs
20-7-2019

WPC Toronto

Als eerst kan ik wel zeggen dat de afgelopen dagen erg boeiend waren. Er gaat veel gebeuren en wat duidelijk is, Microsoft is echt weer ‘COOL’.

Digitale tranformatie

Satya Nadella, CEO van Microsoft, trapte de WPC af met een presentatie over de visie van Microsoft voor de toekomst. Hij vertelde over PowerApps, Dynamics in de Cloud, Power BI, Cortana en de introductie van Flow. Een gaaf onderdeel van de presentatie was het live voorbeeld van mixed reality met de Hololens.

Volgens Microsoft draait het allemaal om de digitale transformatie. Hierin zijn sleutelwoorden: Collaboration, Intelligence, Mobility en Trust. Deze onderwerpen zijn doorvertaald naar vijf technische gebieden: productivity, business apps, application innovation, data & intelligence en security & management.

Application innovation met Appscource

Werken met apps op je platform wordt nog gemakkelijker gemaakt met de introductie van Appsource. Met Appsource kan je in Azure applicaties ontwikkelen die je vervolgens als standaard applicatie kan plaatsen op het platform. Om het nog aantrekkelijker te maken worden er bij de introductie al 200 apps in Appsource gezet. Het wordt voor organisaties dus makkelijk om apps toe te voegen aan hun huidige business processen zonder het wiel opnieuw uit te hoeven vinden. Je kan apps zoeken op categorie, branche en product. Ideaal als je snel aan de slag wilt met oplossingen die afgestemd zijn op jouw specifieke situatie.

Office 365

Het was ook al wel eerder bekend, Office 365 is hot! Steeds meer bedrijven, maar ook consumenten werken in de Cloud met de daar bijbehorende voordelen. Niet alleen omdat het organisaties flexibiliteit biedt, maar ook omdat het de mogelijkheden om samen te werken nog makkelijker maakt. Met trots vertelde Microsoft dan ook dat Facebook volop gebruik maakt van Office 365. Wat kunnen we verder verwachten van Office 365 als collaboration en productivity platform?

Facebook en Office 365

Veel verbeteringen die Microsoft doorvoert hebben te maken met build-in security en protection. Niet voor niks zegt Scott Guthrie, Executive Vice President Cloud Microsoft: “We at Microsoft are committed to making sure we have the best cloud for you”. Verder gaat Microsoft dit jaar nog werken aan een mobiele app voor SharePoint, integratie van Office 365 Groups, Microsoft Flow, PowerApps, teamsites en het SharePoint framework. 

“We are not just buying Office 365 for what it can do today,
but what it will bring tomorrow.”

Wat komt er aan, dit jaar en later?

Microsoft heeft deze afgelopen dagen weer bevestigd dat ze alle producten en diensten in huis heeft om de moderne werkplek te realiseren. Verder is mij opgevallen dat Microsoft door ontwikkelt en er veel verbeteringen maar ook nieuwe dingen op de planning staan.

Power BI Pro en SharePoint
Tijdens de WPC liet Microsoft prachtige dashboards zien, gemaakt in Power BI Pro. Ook de nieuwe SharePoint App ziet er erg mooi uit.

Windows 10 en Outlook
Verder komt Microsoft met een nieuwe Outlook App met meer aandacht op security. In augustus komt de nieuwe Windows 10 uit die ook aangeboden zal worden in de cloud. In de nieuwe Windows 10 versie wordt veel meer aandacht besteed aan security, integratie van het gebruik met een pen en natuurlijk Cortana.

Microsoft Flow
Microsoft Flow is een niet te missen onderdeel in deze lijst. Met Flow kun je bedrijfsprocessen automatiseren en makkelijk workflows in elkaar klikken. Op dit moment is alleen de BETA versie van Microsoft Flow nog te gebruiken, hierin is al goed te zien met wat voor gemak je workflows kunt gebruiken en in elkaar kan klikken.

Hololens
En zeker niet de minste, de Hololens. Tijdens de WPC werden er gave demonstraties gegeven van de Hololens, een prachtig product. Microsoft verwacht dat er in 2020 in totaal 80 miljoen MR (Mixed Reality), VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality) devices per jaar verkocht zullen worden.

Hololens WPC


De toekomst?

Hoe ziet de toekomst er dan uit? Het draait volgens Microsoft allemaal om de digitale transformatie. Hierin zijn sleutelwoorden: Collaboration, Intelligence, Mobility en Trust. Hoe zie ik dit vanuit mijn eigen positie en wat kan ETTU daarin betekenen? We willen ons nog meer gaan focussen op adoptie. We gaan zorgen dat mensen alle tooling die ze tot hun beschikking hebben kunnen, willen en gaan gebruiken.

Na deze intensieve en leuke dagen gaan we weer met nieuwe energie aan de slag om de beste technische oplossingen te bieden aan onze klanten en hen zo te helpen technologie te transformeren in zakelijk voordeel.

Een indruk van de WPC? See for yourself, in de onderstaande video’s.

Highlights dag 1
Highlights dag 2
Highlights dag 3

Contact

Ook geïnspireerd door het verhaal van Microsoft en benieuwd wat (nieuwe) Microsoft technieken voor jouw organisatie kunnen betekenen? We praten hierover graag met je verder dus neem gerust contact met ons op.