Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft WPC App nieuwe stijl

Blogs
18-6-2015

Een keer per jaar - in juli - vindt het jaarlijkse Microsoft evenement voor haar partners plaats. Dit is de World Wide Partner Conference. Vanuit Nederland nemen hier enkele honderden partners aan deel. Wereldwijd komen er rond de 15.000 Microsoft partners op dit evenement af. Dit jaar vindt de WPC in het zonnige Orlando plaats.

De WPC heeft als doel om kennis te delen tussen Microsoft en haar partners. Er zijn honderden sessies waarin Microsoft haar strategie uit de doeken doet en partners traint. De Microsoft partners die hieraan deelnemen gebruiken de WPC echter niet alleen om met Microsoft informatie uit te wisselen maar ook om verbinding te leggen met andere partners met wie zij vervolgens eventueel samen zouden kunnen gaan werken.

Dit netwerken wordt gestimuleerd door verschillende bijeenkomsten gehost door Microsoft (Nederland). Daarnaast wordt al sinds jaar en dag een boekje uitgegeven waarin alle partners met naam, toenaam en foto vermeld staan. Ook heeft Wortell enkele jaren geleden een Windows Phone app gemaakt waarmee partners elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

Inmiddels heeft Microsoft haar koers gewijzigd. Met de komst van Satya Nadella begrijpt Microsoft dat niet alleen het Windows Platform, maar ook iOS en Android belangrijk zijn. De nieuwe WPC App springt hierop in omdat deze niet alleen op Windows Phone maar ook op iOS en Android te gebruiken is. Deze nieuwe App vervangt de oude WPC App en zal voor het eerst ook het traditionele boekje doen verdwijnen.

App voor Microsoft WPC 2015