Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Microsoft WPC: Het blijft toch wel een heel speciaal evenement

Blogs
16-7-2015

Deze week mag ik samen met Danny Burlage weer de Microsoft Worldwide Partner Conference bezoeken in Orlando, USA. Een jaarlijkse trip die we vanuit Wortell graag samen doen. Het geeft ruimte voor reflectie. Om even stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Ik weet niet precies hoe vaak ik nu bij de WPC ben geweest maar volgens mij is het meer dan tien keer.

Wat ik speciaal blijf vinden bij de Microsoft WPC is de aandacht die er voor onze organisatie is en vooral blijft. Vorig jaar hebben we drie wereldwijde awards in ontvangst mogen nemen. Twee jaar daarvoor vier awards en drie jaar eerder twee awards. Dat je wat aandacht van de Microsoft mensen krijgt als je zoveel awards wint is te begrijpen. Dit jaar hebben we ons niet ingeschreven voor de awards. Dat was een bewuste keuze. Het kost veel tijd en we denken voldoende erkenning te hebben gehad doordat Microsoft Nederland ons heeft aangewezen als meest innovatieve partner van Nederland.

Toch staat ons programma weer bomvol deze week. We moeten drie presentaties verzorgen, spreken op 4 roundtables en hebben meer dan 10 side-meetings met Microsoft-corp VP’s. Allemaal super speciaal.

De presentaties zijn met name leuk omdat we de kans krijgen Wortell als organisatie in het zonnetje te zetten en inhoudelijk informatie te delen.

Het deelnemen aan een roundtable vind ik altijd bijzonder leuk omdat het een kans geeft om met andere partners van over de hele wereld in gesprek te raken.

Het spreken met verschillende Microsoft-corp VP’s is met name interessant omdat het ons veel inzichten geeft in de ontwikkelingen van Microsoft. Dit gaat dieper dan de keynote presentaties. Het geeft context aan de eerdere verhalen van mensen als bijvoorbeeld Satya Nadella. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een discussie die Danny en ik drie jaar geleden met Julia White hebben mogen voeren tijdens de WPC. Tijdens deze discussie hebben we het uitvoerig gehad over Microsoft Office voor de iPad. Dit product was toen reeds klaar, maar werd niet geïntroduceerd naar de markt. Inmiddels is dat overigens wel gebeurd. Zo’n discussie geeft inzicht en zorgt ervoor dat wij als organisatie onderbouwde keuzen kunnen maken.

Eén ding weet ik zeker. Volgend jaar ben ik hier weer te vinden.

MIcrosoftWPCvlag copy

Nederland is altijd goed vertegenwoordigd bij de Microsoft WPC. Dit jaar met bijna 400 personen. Een oranje feest!