Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Mijn eerste 6 maanden bij Wortell

En dan realiseer je je plotseling dat je alweer een half jaar in dienst bent bij Wortell! Time flies when you’re having fun! Een half jaar dat mijn verwachtingen ver te boven is gegaan – in positieve zin dus.

Heel verrassend vond ik dat de Wortell reis al begint vanaf de eerste kennismaking, dus nog voordat er een contract is getekend. Middels een app (Appical) word je op de hoogte gesteld van wie en wat Wortell is, in welke fase je zit, wat je van Wortell mag verwachten en wat je zelf mag regelen. Appical begeleidt je niet totdat je getekend hebt, maar gaat de eerste maand lekker door!

En dan is je eerste werkdag. Je wordt samen met alle andere starters ondergedompeld in de “Wortell Wasstraat”. Een week lang met allerlei sessies waarin je kennis maakt met alle facetten van Wortell. Maar ja, toen kwam COVID-19 om de hoek kijken. Fysiek op kantoor kon toen natuurlijk niet, maar niet getreurd de hele wasstraat was in mum van tijd omgebouwd tot een online feestje. Ook dat is kenmerkend voor Wortell (vind ik): Verandert er iets? Cool! Dan veranderen we mee! Iedereen de schouders er onder en gaan.

Employee Happiness

Een half jaar in één woord? Bizar. Dat is het eerste wat bij me opkomt, en dan wel in de goede zin van het woord. ‘Employee happiness’ lijkt in het hele Wortell DNA verweven en daar wordt ook echt naar gehandeld. We zijn niet voor niets 2 keer achter elkaar werkgever van het jaar geworden!  Je coach, je buddy en je collega’s stellen je regelmatig vragen als: Zit je lekker in je vel? Bevalt het werk dat je op dit moment doet? Is jouw antwoord “ja”? Super! is het “mwoah”? Dan gaan we samen kijken wat je wél écht leuk lijkt, en dat gaan we regelen. Niet in de komende 6 tot 12 maanden maar gelijk volgende week.

‘Employee happiness’ is verweven in het Wortell DNA

Ook werken bij Wortell?

Ik val zelf binnen het team Productivity & Teamwork. We zijn met zo’n 20 gekken met allerhande functies (consultant, architect, strategisch consultant, adoptie specialist etcetera) en net zoveel specialisaties (data-, exchange migratie, Microsoft Teams, governance, ECM). Stuk voor stuk vakidioten die het onderste uit de kan willen halen, elkaar aanvullen en helpen.

In mijn eerste maand mocht ik aanhaken bij Microsofts M365 Content Services Group waar we werkten aan Project Cortex: Medewerkers voorzien van kennis die zij/hij op dat moment nodig heeft zonder dat daar specifiek op moet gaan zoeken!

Waarom Wortell?

Eén van de redenen dat ik naar Wortell ben gegaan is om me te verbreden (in profesionele zin). Dat houdt in dat ik werkzaamheden ga doen die buiten mijn comfort zone liggen. Ook dat bleek geen enkel probleem binnen Wortell. Je loopt mee met experts op dat gebied, of je wordt in het diepe gegooid. Maar wel altijd met een reddingsboei en in overleg met de klant. Deze mag er natuurlijk nooit de dupe van worden.

Wat heb ik in die 6 maanden allemaal gedaan? Teveel om op te noemen. Een zeer groot en complex data migratie traject afgesloten, tenant-2-tenant migraties uitgevoerd, meegewerkt aan de realisatie van een migratiestraat, overzien van de uitrol van een nieuwe werkplek, schrijven van offertes (waarvan er inmiddels al verschillende getekend terug zijn!) varierend van identity management tot de realisatie van een nieuwe werkplek. Deelgenomen aan Project Cortex, intern bemoeien met van alles en nog wat, heel veel gelachen, nog meer geleerd en dat allemaal in deze moeilijke tijden!

Altijd plek voor nog een gek zeggen ze bij Wortell! …misschien dat ik me er daarom zo thuisvoel!

Onze auteur

Sander Derix

Als Productivity architect ben ik expert op het gebied van content lifecycle, compliance, informatiemanagement en migraties[TK1] . In mijn werk vind ik het leuk om lange termijn denken te combineren met praktische stappen zetten in het hier en nu. Ik krijg er energie van om organisaties verder te helpen door het implementeren van hoogwaardige oplossingen die écht bijdragen aan een productieve en veilige werkomgeving.

In mijn werk combineer ik enerzijds mijn uitgebreide ervaring in informatie-, document- en procesmanagement en anderzijds mijn ervaring in verschillende rollen zoals: developer, lead consultant, teamleider, architect om toekomst vaste en beheerbare oplossingen te ontwerpen. Een project voer ik het liefst uit in samenwerking met een team, omdat ik geloof dat je samen de beste oplossingen realiseert.

Werken bij Wortell

Ook aan de slag bij Wortell?

Lees dan snel verder over werken bij Wortell.