Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Mijn eerste half jaar bij Wortell

Blogs
8-12-2015

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat ik startte als consultant bij Wortell. Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd voor een terugblik. Of lees eerst mijn blog Mijn eerste maand bij Wortell.

Tijdsbesteding en mijlpalen

Zelden heb ik denk ik zo'n half jaar gehad waarin ik mijn tijd zo nuttig en efficiënt besteed heb. Alle uurtjes bij elkaar opgeteld die ik gespendeerd heb aan het vergroten van mijn kennis, beginnen nu hun vruchten af te werpen. De eerste trainingen die ik gegeven heb, zitten erop. Ik ben daarnaast ook bezig met het uitzetten en uitvoeren van een adoptietraject. Tussendoor heb ik nog even een vierdaagse training SharePoint meegepakt. Ik leer heel veel, want wat wij bij onze klanten doen, namelijk trainen en uitleggen, dat wordt ook binnen de organisatie toegepast. Het is geweldig hoe collega's elkaar ondersteunen en hoe makkelijk kennis gedeeld wordt via bijvoorbeeld Yammer en de maandelijkse bijeenkomsten waarin vakinhoudelijke sessies door collega's worden gegeven (TechReady). Openstaan voor feedback en dit met elkaar bespreken vind ik heel prettig en heel typerend voor Wortell.

Werken is leuk

Wat ik zo leuk vind aan het werk is de afwisseling van werkzaamheden en klanten, maar ook de innovatieve en creatieve sfeer waarin dat allemaal plaatsvindt. Iets anders dat me heel erg aanspreekt, is dat mensen echt blij zijn als je ze verder op weg helpt om hun dagelijkse werkzaamheden handig en efficiënt uit te voeren. Als ze dan ook nog eens enthousiast worden over de mogelijkheden van de techniek, dan is mijn dag helemaal goed!

Joepie, uitjes!

Naast het inhoudelijke werk, heb ik ook met plezier deelgenomen aan alle uitjes die er georganiseerd werden. Zo heb ik pootje gebaad in zee tijdens een gezellige barbecue op het Zandvoortse strand, fietste ik voor het eerst op een tandem (altijd al willen doen, maar zo'n tandem blijkt toch niet mijn ding) en ontdekte ik een soort Texelse dropshot op Texel (mjam) en hebben mijn dochters al twee keer van onze prachtige werkplek in de kerk mogen genieten tijdens de kids bioscoop en het Sinterklaasfeest. Ik vergeet nog bijna dat we enorm gelachen hebben tijdens het 'eendjes rijden' met het team en de TechReady's heb ik ook nog niet eens meegeteld. Plus er zitten nog wat leuke dingen aan te komen natuurlijk zo rond Kerst tijd.

Altijd feest

Nu lijkt het net of mijn leven bij Wortell één groot feest is, en voor een deel is dat ook echt zo. Ik laat alleen even achterwege de momenten dat ik twee uur enkele reis in het donker in de file heb gestaan, in de regen. Of dat ik enorm opzag om dingen te doen die ik nog nooit gedaan had en dat ik daar dan een berg stress van heb ervaren. Maar dat hoort erbij en gaat voorbij. En het weegt zeker niet op tegen de vele voordelen die het werk met zich mee brengt.

Voor zover wil ik heel graag zeggen, dankjewel Wortell, dankjewel klanten en dankjewel collega's! Ik ga opnieuw met heel veel plezier weer verder in 2016 straks na de Kerstvakantie.

Wil je meer weten over wat mijn werk nu precies inhoudt? Ik vertel je graag meer!