Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Mijn eerste maand bij Wortell

Blogs
4-8-2015

Taart

Start

Woensdag 1 juli. Het is zover. Mijn eerste dag bij Wortell gaat beginnen. Ik heb een paar leuke gesprekken gehad, met Marlon, Natasja en Jaïr dus ik heb er alle vertrouwen in dat ‘het echte werk’ ook goed zal gaan verlopen. Maar toch is het altijd afwachten natuurlijk. Ik las laatst een stukje van iemand die noemde een sollicitatiegesprek een ‘conversation between two liars’. Dus…..! Ik besloot om met een open houding te beginnen en alles lekker op me af te laten komen. Gelukkig start ik met twee andere collega’s, mijn matties voor de komende dagen, Rick en Maurice. Da’s toch altijd fijner dan als je de enige bent die nieuw is. We worden zelfs welkom geheten met taart, wow! Overigens is het nog wel grappig hoe ik bij Wortell terecht ben gekomen. Vlak voordat mijn ex-buurman Dennis Vendel verhuisde, raakten we aan de praat. Daarvoor hadden we elkaar nog nooit echt gesproken, op het uitwisselen van postpakketjes na. Terwijl we toch al enkele jaren best wel dicht bij elkaar woonden. Zo gaat dat in de grote stad. Zo is het balletje gaan rollen, dus bij deze nogmaals dank Dennis!

Bootcamp

Anyways, de eerste dag heb ik me voornamelijk bezig gehouden met kennismakingsgesprekken en het klaar maken van mijn laptop. Met een paar instructies en een laptop werd ik weggestuurd. Na een tijdje puzzelen dacht ik wie kan mij hier zo snel mogelijk doorheen helpen? Het kost me onwijs veel tijd! Maar de volgende avond hoorde ik bij het adoptiebootcamp van Fieke dat medewerkers het snelste leren als ze zelf dingen moeten uitzoeken. Dan zal dat er wel achter zitten, dacht ik en ik kon me wel vinden in deze denkwijze. Dus uiteindelijk braaf verder gegaan met het uitvogelen van de installatie. Tijdens de bootcampsessie merkte ik al dat er heel leuk met elkaar gecommuniceerd werd en dat er veel creatieve collega’s rondlopen. De dag erna tijdens de Techready werd dit alleen maar meer bevestigd. Bij de teambijeenkomst werden er heel veel ideeën uitgewisseld. Ik vroeg me wel de hele tijd af wat Delve nou was en waarom hadden ze het nou de hele tijd over Groups?! Dat komt later nog wel, kreeg ik dan te horen. Snel genoeg kwam ik erachter, dus waarschijnlijk kan ik dat soort discussies volgende keer beter volgen. Na een gezellige nadere kennismaking met een aantal collega’s bij de bbq, stond me de week erna alweer de volgende activiteit te wachten.

Werkzaamheden

Het bijwonen van een CIE (Customer Immersion Experience) sessie bij Microsoft. Heel cool om alle mogelijkheden van de techniek te zien en ook bijzonder, bekeken vanuit adoptie oogpunt, hoe verschillend de bijwoners van zo’n sessie erop kunnen reageren. Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk te leren en zoveel mogelijk vragen te stellen, om zoveel mogelijk kennis op te doen. Een privé sessie Office 365 van Jaïr brengt lekker schot in de zaak en ik zie hoeveel vooruitgang ik al geboekt heb in zo’n korte tijd. Jeej! Dan altijd vlak na zo’n moment komt er een punt waarop je denkt, ik weet nog echt heel weinig … De dag erna houd ik me bezig met het maken van een gebruikersinstructie plaat voor medewerkers van Neways. Leuk, een beetje creatief zijn! Zeker als je hulp krijgt van design topper Tibor. En de dag erna stort ik me vol overgave op de Agile training die we met een aantal collega’s volgen. Genoeg trainingen gevolgd, vindt Natasja, het wordt tijd om echt aan de slag te gaan. Eerst met een intern klusje, helpen om adoptiemateriaal te maken en daarna een dag voor het uitrollen van werkplekken bij Neways.

Ingeburgerd

Het weekend na de eerste maand zeg ik mijn uit eten afspraakjes af, ik heb al mijn energie gestopt in de eerste weken en kan echt helemaal niets meer, behalve slapen en met de kleintjes een ijsje gaan eten. Dus heerlijk uitgerust afgelopen weekend en helemaal klaar om er weer lekker tegenaan te gaan! En volgend weekend weer gezellig uit eten, joepie! Tegenwoordig noemen Rogier en ik ons dagelijkse praatje ’s avonds over hoe alles gaat met het gezin (jeweetwel, wie brengt de kindjes morgen weg en is die afspraak bij de bank nou al gemaakt?) de daily scrum, dus ik raak al lekker ingeburgerd. Ik heb superveel zin in de tijd die nog komen gaat en ga met plezier verder bij Wortell.