Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Modern datacenter in Azure: 8 voordelen en redenen om te starten

De veranderingen op IT-gebied gaan razendsnel. Zeker nu thuiswerken geen optie meer is, maar een must. Veel bedrijven kijken op dit moment of ze applicaties versneld naar de publieke cloud kunnen brengen om ze zo beter te ontsluiten naar de medewerkers of het beheer op afstand eenvoudiger te maken. Ben jij inmiddels ook op zo'n verkenningstocht gegaan? En wil je weten wat een datacenter in Azure voor jouw organisatie kan betekenen? Wij geven je 8 goede redenen om er nu mee te starten.

1. Realtime inzicht in je datacenter

Veel bedrijven vinden het moeilijk om de status van het applicatie- en datalandschap inzichtelijk te maken. Wat kost een applicatie? Welke potentiële securitybedreigingen zijn er? Wat is de uptime? Ook als je je datacenter bij een private hoter draait, zijn de antwoorden op zulke vragen vaak lastig te achterhalen. Maar ga je naar de publieke cloud, dan krijg je dit soort informatie live in dashboards te zien. Je hebt realtime inzicht in kosten, security, alerts en uptime. Heel handig, want zo kun je direct schakelen als dat nodig is.

2. Eenvoudig op- en afschalen

Op dit moment kampen veel organisaties met een uitdaging op het gebied van schaalbaarheid. Bijvoorbeeld omdat zij een datacenter in verschillende landen willen laten draaien. Of even die ene applicatie willen hosten. Met een eigen datacenter is dat niet eenvoudig, maar met Azure kun je direct opschalen of een applicatie live zetten. Wil je een applicatie in de Verenigde Staten draaien? Dat doe je met één druk op de knop. Is het nodig om (tijdelijk) af te schalen? Ook dat regel je binnen Azure in een handomdraai.

3. Werken met de laatste techniek

Veel bedrijven hebben de behoefte aan nieuwe hardware. Kersverse technologieën – bijvoorbeeld op AI-gebied – worden aan de lopende band beschikbaar gesteld en vragen om state of the art hardware. Maar als je 3-4 jaar geleden hebt geïnvesteerd in hardware, is het heel lastig om dit aan te schaffen. Gebruik je Azure, dan beschik je altijd over de laatste functionaliteiten en de snelste hardware. Geen oude, trage servers meer – je werkt met de techniek die jouw business op dát moment nodig heeft! En heb je iets niet meer nodig dan zet je het uit en kost het je ook niets meer.

4. Soepel samenwerken met partners

Werk je met een private omgeving, dan is het vaak lastig om te zorgen dat externe IT partners toegang tot de omgeving te krijgen. Ook hebben ze veel uitleg nodig over hoe de omgeving werkt. Azure is opgebouwd om ervoor te zorgen dat partners veilig toegang krijgen tot de omgeving. Ook is Azure functioneel voor elke partner gelijk. Je kan de partner eenvoudig de juiste rechten geven en de partner kan vervolgens snel aan de slag gaan. Dit scheelt enorm veel consultancykosten. En de samenwerking met IT-partners verloopt een stuk soepeler!

5. Minder onderhoud, meer innovatie

Het IT-landschap zit in een stroomversnelling. Omdat er veel nieuwe functionaliteiten en technologieën bij komen, is het voor een IT-afdeling erg moeilijk om het landschap te beheren én alle wensen van de business te behartigen. Omdat onderhoud en uitvoering zoveel tijd kosten, komt de IT-afdeling simpelweg niet toe aan innovatie. Geef je het beheer van de infrastructuur uit handen, dan kan de IT-afdeling stukken beter op de businessvraag focussen en bekijken hoe zij de business kan helpen om concurrentievoordeel te behalen. Ook kan zij nieuwe initiatieven veel sneller testen en (bij succes) naar de markt brengen. En juist dáár zit de kracht van de interne IT!

6. Alléén betalen voor wat je gebruikt

Van oudsher ben je gewend aan CAPEX. Je koopt bijvoorbeeld servers voor 5 jaar. Maar eigenlijk wil je overgaan op OPEX omdat je dan betaald voor de functies die je dan nodig hebt. Met Azure kan dat, omdat je maandelijks betaalt voor wat je nodig hebt en gebruikt. Daardoor kunnen de kosten de ene maand lager uitvallen dan de andere. Bij private cloud hosters heb je het nadeel dat je vaak binnen de contract termijn vastzit aan bedragen of technieken die niet meer concurrerend zijn., daar heb je bijvoorbeeld een 4-jarig contract terwijl je er misschien de laatste 2 jaar er bepaalde diensten helemaal niet meer uit gebruikt Meer weten over hoe je met een datacenter in Azure kosten kunt besparen? Lees dan meer in deze blog.

7. Microsoft, dicht bij de bron blijven

Verhuis je naar Azure, dan zet je je eigen serverplatform neer bij de partij die windows en SQL-server heeft gemaakt: Microsoft. En wie weet er nu meer vanaf dan de softwaregigant zélf? Als je binnen Azure werkt, weet je zeker dat alles goed en veilig wordt beheerd. In financieel opzicht profiteer je ook van deze keuze, want Microsoft kan licenties zelf het goedkoopst aanbieden.

8. Meer flexibiliteit en innovatiekracht

Heel veel markten worden nu opgeschud door de inovatie kracht van IT. En vanwege de crisis moeten bedrijven anders gaan werken, wat ook een reeks aan veranderingen teweegbrengt. Nieuwe spelers staan op en introduceren in rap tempo innovatieve functionaliteiten. Door de verhoogde activiteit bij concurrenten veranderen businessmodellen óók snel. Wil jij meeliften op de innovatietrein? Een publieke cloud helpt je om mee te bewegen met de veranderingen in de markt. Je hebt meer flexibiliteit en kunt stukken sneller schakelen en zelf innoveren Dat komt vooral door de PaaS-diensten die Azure biedt, zoals language understanding, standaard machine learning en algoritmes. Als je wilt, kun je deze direct inzetten. Bij een private datacenter is dat anders: daar zou je zulke diensten op je eigen platform moeten bouwen. Een onbegonnen taak. Maar in Azure zet je de bewuste diensten gewoon aan!
Snel en veilig naar Azure

Mission Critical Azure

Gestandaardiseerd en volgens een bewezen aanpak naar Azure.
Heeft de publieke cloud jouw interesse gewekt? En wil je graag weten wat Azure voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Meer over PaaS, IaaS, Azure, Datacenter

datacenter in azure Ga naar Hoe bespaar je geld met een datacenter in Azure?
Blogpost / 20-11-2020

Hoe bespaar je geld met een datacenter in Azure?

Een transitie naar Azure: je voelt er wel wat voor. Maar is dat niet erg duur? Hoewel soms op het eerste gezicht een indrukwekkend prijskaartje a...
datacenter in azure Ga naar Hoe bespaar je geld met een datacenter in Azure?
Blogpost / 20-11-2020

Hoe bespaar je geld met een datacenter in Azure?

Een transitie naar Azure: je voelt er wel wat voor. Maar is dat niet erg duur? Hoewel soms op het eerste gezicht een indrukwekkend prijskaartje a...
Ga naar The perfect secure Azure Kubernetes Deployment (part 1)
Blogpost / 9-9-2020

The perfect secure Azure Kubernetes Deployment (part 1)

Kubernetes is the most populair container orchestrator available
Ga naar Azure in de praktijk: 4 Business Cases van Wortell
Blogpost / 13-6-2019

Azure in de praktijk: 4 Business Cases van Wortell

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Azure IaaS: een heldere definitie
Blogpost / 27-11-2018

Azure IaaS: een heldere definitie

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Azure, alleen maar voordelen
Blogpost / 23-4-2018

Azure, alleen maar voordelen

Lees hier wat Azure voor jou kan betekenen.
Ga naar Azure Managed Disks, een praktijkvoorbeeld
Blogpost / 15-3-2017

Azure Managed Disks, een praktijkvoorbeeld

Azure Managed Disks, een praktijkvoorbeeld van deze welkome innovatie voor Azure IaaS toepassingen.
Ga naar RDS 2016 deployment (Full HA) in Azure IaaS in < 30 minutes, Azure Resource Manager FTW!
Blogpost / 18-8-2016

RDS 2016 deployment (Full HA) in Azure IaaS in < 30 minutes, Azure Resource Manager FTW!

Check out this article to see how Azure Resource Manager automated a full RDS 2016 deployment in Azure IaaS in less than 30 minutes!
Ga naar Besparen op IT infrastructuur kosten met Microsoft Azure
Blogpost / 3-5-2016

Besparen op IT infrastructuur kosten met Microsoft Azure

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Office 2016 in Azure RemoteApp now officially supported
Blogpost / 22-1-2016

Office 2016 in Azure RemoteApp now officially supported

With the December updates of Azure RemoteApp, official support for Office 2016 for Office 365 in Azure RemoteApp was announced, lets see it in action!
Ga naar HTML5 for Azure RemoteApp available in public preview!
Blogpost / 14-1-2016

HTML5 for Azure RemoteApp available in public preview!

The HTML5 client for Azure RemoteApp is now available in public preview, test the client and, read my first experience here!
Ga naar First glimpse at the Azure RemoteApp HTML5 client!
Blogpost / 30-11-2015

First glimpse at the Azure RemoteApp HTML5 client!

Although the preview of the new client is not available yet, here are some screenshots to allow for a first glimpse at the Azure RemoteApp HTML5 clien...
Ga naar Your apps, our cloud, no hassle! - Azure RemoteApp
Blogpost / 30-10-2015

Your apps, our cloud, no hassle! - Azure RemoteApp

Microsoft heeft een nieuwe landingspagina gelanceerd voor Azure RemoteApp!
Ga naar Azure Resource Manager - Template for RDS in IaaS
Blogpost / 15-7-2015

Azure Resource Manager - Template for RDS in IaaS

Azure Resource Manager is the Management API layer for the future Microsoft Cloud! The Microsoft RDS team released a template to deploy RDS in Aure Ia...