Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De moderne educatie werkplek

SSCM vs. Intune for Education

De moderne educatie werkplek zorgt ervoor dat je altijd, overal en op elk type device veilig kunt werken. Waar traditioneel Windows werkplekken beheerd werden met System Center Configuration Manager (SCCM), is de moderne werkplek gebaseerd op de bewezen diensten van Intune for Education in de Microsoft Azure cloud.

System Center Configuration Manager

Traditioneel worden Windows werkplekken beheerd met System Center Configuration Manager (SCCM). SCCM vergt een investering vooraf en je hebt de nodige kennis nodig om dit pakket te kunnen onderhouden.

Intune on Azure

Veel onderwijsinstellingen zien de voordelen van de cloud in; onder anderen op het gebied van kosten, security en innovatiekansen. Intune is bij uitstek de tool waarmee kostenefficiënt vanuit de cloud werkplekken onderhouden kunnen worden. Het onderhoud en beheer van de service laat je aan Microsoft over. Dit betekent dat je automatisch voorzien wordt van de laatste updates op het gebied van veiligheid en functionaliteit.

Intune for Education

Met Intune for Education kunnen Android, iOS en Windows 10 devices beheerd worden. Het beheerdersportaal is low-level en intuitief. Beheerders komen niet om in vensters en code, maar stellen m.b.v. wizards profielen voor gebruikers of devices samen. Met Intune for Education kunnen profielen voor o.a. applicaties, maar ook computerinstellingen of updates voor Windows gecreëerd worden.

Veilig werken: altijd en overal

Met Intune zorg je er voor dat een gebruiker met een gedeeld of persoonlijk device de middelen heeft om haar werkzaamheden goed, veilig en vertrouwd uit te kunnen voeren met de laatste Microsoft technologie. Gebruikers kunnen hun eigen device aanmelden en daarmee veilig toegang verkrijgen tot bijvoorbeeld applicaties (web/lokaal), documenten in Office 365 of afgeschermde toetsen maken. In  het portaal kun je de laatste virusmeldingen of foutmeldingen op devices inzien. Heeft u vragen over wat Intune voor jouw instelling kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op! Ik vertel je graag over de mogelijkheden. joost.van.de.peppel@wortell.nl 

Meer over Werkplek

Blogpost / 16-10-2020

Werken met een lastig lichaam

Lees in deze blog het bijzondere verhaal van Remko Brilman, over hoe iedereen een baan verdient. Ook als zij een lastig lichaam hebben. 
Blogpost / 14-10-2020

Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk

Thuiswerken is geen keuze, het is noodzaak. Toch hebben niet alle medewerkers thuis ook toegang tot alle applicaties en gegevens. Daarvoor moeten ze t...
Blogpost / 9-10-2020

Mijn indruk van de Surface Duo

Een paar dagen met de Surface Duo was voor mij wel voldoende.
Blogpost / 2-10-2020

De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal

De manier waarop we werken en met elkaar samenwerken is de afgelopen maanden drastisch veranderd. Thuis en onderweg werken is meer norm dan uitzonderi...
cloud security
Blogpost / 10-9-2020

E-book Remote Everything

‘Hoe ziet de werkplek eruit?’ Gedurende een lange periode hadden we een duidelijk beeld van het antwoord op die vraag. Lees het in dit e-b...
Blogpost / 18-8-2020

In-partnership werken aan de beste Moderne Werkplek met Liquit

Liquit en Wortell gaan een strategisch partnership aan om klanten een nog betere Moderne Werkplek ervaring te kunnen bieden.
Blogpost / 27-3-2020

Ergonomie op de werkplek: zo stel je ook jouw thuiswerkplek goed in

Een onderdeel dat vaak vergeten wordt als bedrijven thuiswerken.