Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De moderne educatie werkplek

Blogs
6-2-2018

SSCM vs. Intune for Education

De moderne educatie werkplek zorgt ervoor dat je altijd, overal en op elk type device veilig kunt werken. Waar traditioneel Windows werkplekken beheerd werden met System Center Configuration Manager (SCCM), is de moderne werkplek gebaseerd op de bewezen diensten van Intune for Education in de Microsoft Azure cloud.

System Center Configuration Manager

Traditioneel worden Windows werkplekken beheerd met System Center Configuration Manager (SCCM). SCCM vergt een investering vooraf en je hebt de nodige kennis nodig om dit pakket te kunnen onderhouden.

Intune on Azure

Veel onderwijsinstellingen zien de voordelen van de cloud in; onder anderen op het gebied van kosten, security en innovatiekansen. Intune is bij uitstek de tool waarmee kostenefficiënt vanuit de cloud werkplekken onderhouden kunnen worden. Het onderhoud en beheer van de service laat je aan Microsoft over. Dit betekent dat je automatisch voorzien wordt van de laatste updates op het gebied van veiligheid en functionaliteit.

Intune for Education

Met Intune for Education kunnen Android, iOS en Windows 10 devices beheerd worden. Het beheerdersportaal is low-level en intuitief. Beheerders komen niet om in vensters en code, maar stellen m.b.v. wizards profielen voor gebruikers of devices samen. Met Intune for Education kunnen profielen voor o.a. applicaties, maar ook computerinstellingen of updates voor Windows gecreëerd worden.

Veilig werken: altijd en overal

Met Intune zorg je er voor dat een gebruiker met een gedeeld of persoonlijk device de middelen heeft om haar werkzaamheden goed, veilig en vertrouwd uit te kunnen voeren met de laatste Microsoft technologie. Gebruikers kunnen hun eigen device aanmelden en daarmee veilig toegang verkrijgen tot bijvoorbeeld applicaties (web/lokaal), documenten in Office 365 of afgeschermde toetsen maken. In  het portaal kun je de laatste virusmeldingen of foutmeldingen op devices inzien. Heeft u vragen over wat Intune voor jouw instelling kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op! Ik vertel je graag over de mogelijkheden. joost.van.de.peppel@wortell.nl