Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Moderne Werkplek inrichting van Wortell in prijzen gevallen bij Microsoft Educatie team

Samen met het onderwijsbestuur Dunamare is de Moderne Werkplek inrichting zoals ontworpen en gebouwd door Wortell in de prijzen gevallen bij het Microsoft Educatie team. Wortell won de zeer prestigieuze Microsoft Educatie Partnership Awards 2016 voor de Modern Workplace in Education.

Wortell werkte samen met onderwijsgroep Dunamare aan flexibele werkplekken voor studenten. Het leverde de twee de Microsoft Educatie Partnership Award op in de categorie ‘De Moderne Werkplek’. Studenten van Dunamare kunnen nu zelfstandig werken met moderne IT-middelen en de nieuwste Microsoft-technologie. Leerkrachten kiezen daarbij hun eigen werkmethoden. Daarnaast wordt de IT-afdeling ontlast, omdat studenten bijna alle IT-handelingen, zoals het aanmaken van een wachtwoord, nu zelf verrichten. Daardoor heeft de IT-afdeling meer tijd om zich te richten op het primaire proces en het verbeteren van de gebruikerservaring van studenten.

Zelfredzaamheid

In het nieuwe concept richten leerlingen (en leerkrachten) zelf hun eigen laptop in. Er komt geen IT-medewerker meer aan te pas. De leerling koopt een nieuwe laptop naar eigen keuze. Zodra de laptop de eerste keer wordt opgestart beantwoord deze vervolgens de vragen die bij het eerste keer opstarten van een nieuw device altijd gesteld worden. Doordat de leerling zijn school e-mail adres invult als accountnaam, wordt het apparaat gekoppeld aan de Cloud IT-omgeving van Dunamare. Vervolgens worden alle instellingen (inclusief de beveiligingsinstellingen) automatisch op het device doorgevoerd.

Er komt dus geen IT-medewerker meer aan te pas. Volledige zelfredzaamheid door leerkracht of leerling.

De enige randvoorwaarde is dat de laptop is voorzien van Windows 10.

Framework voor werkplek

De inrichting van Dunamare is gedaan op basis van een door Wortell ontwikkelde standaard inrichting. De achterliggende gedachte hierbij is dat bijna iedere organisatie dezelfde wensen heeft en het eigenlijk heel raar is dat iedereen continue weer voor een compleet eigen werkplek inrichting kiest (en dus het wiel opnieuw uitvindt).

"Wij zijn bijzonder trots op het ontvangen van deze prijs", aldus Rick Slager, Business Development Manager van Wortell. "We hebben er hard aan gewerkt om een standaard inrichting voor een flexibele werkplek te maken. Een standaard die ervoor zorgt dat onze klanten niet iedere keer het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. Die standaard inrichting is nu in de prijzen gevallen."

Microsoft Educatie Partnership Awards 2016

De prijs werd uitgereikt bij het Amadeus Lyceum in Vleuten. Bastiaan Groeneveld van Dunamare, Cas Hastrich, Melissa Huis en Danny Burlage van Wortell, namen samen de prijs in ontvangst.

_MG_5531 award winnars 3.jpg

 

{{cta('4b6977bb-d3af-49c9-ad31-e5ee5b7307ab')}}

Meer over Werkplek

Blogpost / 16-10-2020

Werken met een lastig lichaam

Lees in deze blog het bijzondere verhaal van Remko Brilman, over hoe iedereen een baan verdient. Ook als zij een lastig lichaam hebben. 
Blogpost / 14-10-2020

Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk

Thuiswerken is geen keuze, het is noodzaak. Toch hebben niet alle medewerkers thuis ook toegang tot alle applicaties en gegevens. Daarvoor moeten ze t...
Blogpost / 9-10-2020

Mijn indruk van de Surface Duo

Een paar dagen met de Surface Duo was voor mij wel voldoende.
Blogpost / 2-10-2020

De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal

De manier waarop we werken en met elkaar samenwerken is de afgelopen maanden drastisch veranderd. Thuis en onderweg werken is meer norm dan uitzonderi...
cloud security
Blogpost / 10-9-2020

E-book Remote Everything

‘Hoe ziet de werkplek eruit?’ Gedurende een lange periode hadden we een duidelijk beeld van het antwoord op die vraag. Lees het in dit e-b...
Blogpost / 18-8-2020

In-partnership werken aan de beste Moderne Werkplek met Liquit

Liquit en Wortell gaan een strategisch partnership aan om klanten een nog betere Moderne Werkplek ervaring te kunnen bieden.
Blogpost / 27-3-2020

Ergonomie op de werkplek: zo stel je ook jouw thuiswerkplek goed in

Een onderdeel dat vaak vergeten wordt als bedrijven thuiswerken.