Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

MVP Summit 2015 - impressie

Blogs
26-11-2015

De morgenstond...

Om de vlucht een beetje schappelijk te houden qua prijs vloog ik op zaterdag heen,  stond omstreeks om 5:15 al op om 7:20 op Schiphol te zijn, voor een vlucht naar Seattle-Tacoma. Op Schiphol  trof ik al een boel MVPs aan uit Nederland en andere delen van Europa - met name Belgen, Italianen, Duitsers en een Fin die over Amsterdam meevlogen - waaronder mijn collega Freek Berson. Er schenen 41 MVPs aan boord van die vlucht te zijn. Onvoorstelbaar dat het vliegtuig zonder problemen in Seattle aankwam met zoveel mensen met een 'what will this button do?' instelling aan boord - op een beetje heftige turbulentie na.

Aankomst in Seattle Aankomst in Seattle - mooie blik op "downtown" met rechtsboven de Space Needle

We arriveerden rond het lokale middaguur (rond 20:30 NL tijd). Daar ging ieder zijns dan wel haars weeg - ik had de luxe opgehaald te worden door iemand van Microsoft samen met nog  drie anderen, en bracht ook de eerste nacht in zijn huis door (de andere MVPs moesten voor de eerste nacht zelf maar een hotel regelen). Dit in ruil voor grote berg Nederlandse snoep- en eetwaren als Friese Nagelkaas, pepernoten, chocoladeletters, stroopwafels, harlekijndrop, etc.

De Summit zelf

Welcome MVPs Een warm welkom in het Hyatt hotel

Welcome MVPsTijdens de Summit zelf (die in principe begint op zondag) zorgt Microsoft voor alles - hotel, ontbijt, lunch en in de meeste gevallen ook diner. Zondagavond had het Windows Team voor 'zijn' MVPs in het Living Computer Museum een 'Appreciation night' georganiseerd - hapjes, drankjes en muziek te midden van allerlei historische computerapparatuur, die nog allemaal werkt en waarmee je ook mag spelen. Dit ging van reusachtige machines uit de jaren 50 en zestig, via de Commodore 64 en de eerste PC's en Apple machines tot 'redelijke modern'. Deze bijeenkomst diende ook om het programma voor de komende week door te nemen - welke content werd gepresenteerd (dat is nog onder non disclosure agreement) en het feit dat we ieder 20 minuten met een HoloLens zouden krijgen. Waarover in een volgende post meer.

Living computer museum Het Living Computer museum

Maandagochtend (en de ochtenden daarop) werden we na het ontbijt met bussen naar de campus gebracht, voor het inhoudelijke deel. Wat je je daarbij moet voorstellen: de eerste dag is er een algemene keynote - en die begint om 8 uur.  De keynote wordt meestal gegeven door een wat persoon die wat hoger in de boom zit,  in een grote ruimte, en er zijn ook wat technische demonstraties van zaken die meestal in de komende week of weken publiek worden. Daarna gaat elke groep naar een wat kleinere zaal, per expertise. Wij kregen drie dagen lang vier tot vijf sessies van anderhalf uur.

Windows dev MVPs in sessie Windows dev MVPs in sessie

Feedback, feedback en meer feedback

Er zijn ook feedbacksessies of round tables waar je specifiek kunt aangeven wat je van bepaalde onderwerpen vindt - zo heb ik bijvoorbeeld wat opmerkingen en suggesties betreffende zaken die naar voren kwamen bij ontwikkeling en deployment van Windows 10 Apps direct overgebracht aan de verantwoordelijke personen. Het is bijzonder handig om als Wortell rechtstreekse toegang tot de technische 'bron' te hebben - net zoals het voor Microsoft overigens heel waardevol is om directe feedback vanuit 'de loopgraven' van de innovatie te krijgen. Er zijn ook Q&A sessies met technisch verantwoordelijken, alsmede met senior management. Van dit alles mogen - met enige uitzonderingen - geen foto's worden gemaakt of inhoudelijke zaken worden overgebriefd. In principe geldt de regel "what happens in Seattle, stays in Seattle".

Contacten en cadeautjes

Wat ook leuk is - mensen nemen allemaal cadeaus voor elkaar mee. Ik had al gezegd dat ik een boel Nederlands snoep en eten meenam voor de Microsoftie waarbij ik logeerde (hij komt uit Nederland) maar met een Canadese MVP ruil ik traditioneel Nederlands snoepgoed tegen echte Canadese maple syrup, voor diverse mensen die wat voor me hebben gedaan de afgelopen tijd had ik stroopwafels (die zijn ERG populair in het buitenland). Een MVP uit India die wist dat ik van thee hield, had speciale thee meegenomen uit India, en een Amerikaanse MVP waarmee ik soms online Forza 2 speel op de Xbox One (en meestal verlies) had een Forza 2 t-shirt voor me - 'to remind you of all the times you lost' :). Beiden gingen ook naar huis met stroopwafels. Mijn koffer woog 22 kilo toen ik vertrok - halverwege de week was hij nagenoeg leeg - en aan het eind zat er toch weer het één en ander in.

Richard Hay (aka @winobs) herinnert me aan de keren dat ik van hem verloren heb Richard Hay (aka @winobs) herinnert me aan de keren dat ik van hem verloren heb

Home sweet home

Aan het eind van de week ben ik gesloopt. Maar het was de moeite waard - veel geleerd, nuttige contacten opgedaan, en banden aangehaald met mensen die ik normaal alleen rond de randen van de dag 'spreek' - of soms helemaal niet, omdat ze b.v. in Australië wonen.

De Summit is geweldig, uitermate nuttig voor het opdoen van strategisch en technisch belangrijke kennis, het aanhalen en opdoen van allerlei contacten - maar aan het einde van zo'n week gaat er niets boven 'home sweet home'