Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Legacy in de cloud (nested virtualization)

Blogs
8-8-2017
Met de komst van de nieuwe V3 vm types op Azure is ook een nieuwe (en voor mij lang verwachte) feature op Microsoft Azure beschikbaar gekomen, namelijk Nested Virtualization. Nested Virtualization is een techniek die je in staat stelt om bovenop je virtuele Azure VM virtuele machines te laten draaien in bijvoorbeeld Hyper-V. De meeste use cases die ik over nested virtualization heb gelezen komen allemaal op de Ontwikkel en Test scenarios uit en daar is het natuurlijk ook echt een hele mooie oplossing voor maar persoonlijk vind ik de Productie misschien nog wel het meest interessant aan deze oplossing.

Waarom is nested virtualization interessant voor productie?

In bijna iedere organisatie kom je zeer verouderde systemen tegen, die nog cruciaal zijn voor de dagelijkse productie. Deze verouderde systemen zijn vaak een sleepanker voor de digitale transformatie van de organisatie en er zijn hoge investeringen nodig om ze aan te blijven bieden binnen de eigen organisatie, terwijl je aan de andere kant druk bezig bent om een passend alternatief te vinden zoals Software-as-a-Service varianten. Azure nested virtualization.png
Nested virtualization stelt je ook in staat om verouderde systemen mee te nemen naar Microsoft Azure, systemen die niet (meer) voldoen aan de Microsoft support lifecycle en compatibiliteit van Microsoft Azure en toch operationele controle te houden op deze systemen.

Als je als organisatie op de vooravond staat om te investeren in je infrastructuur, is dit misschien het moment om toch nog eens even goed te inventariseren wat de mogelijkheden zijn van een moderne cloudoplossing en een transitie hiernaartoe.

Ook weten hoe je je eigen infrastructuur kunt optimaliseren?

 {{cta('65688ad6-d791-410d-9456-1e6db62096ed')}}