Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Mijn nieuwe avontuur bij Wortell

Blogs
31-5-2018

Wortell

In februari begon ik aan mijn nieuwe avontuur bij Wortell. Ik werd op de eerste dag meteen ondergedompeld in de “Wortell Wasstraat”, een begeleidingstraject voor starters. Het bevat introducties over planning, marketing, zelforganiserende teams en meer over hoe Wortell te werk gaat. Ikzelf ging aan de slag als Adoptie Consultant en werd mede-verantwoordelijk mensen mee te nemen in de “digital experience” van Office 365.

De eerste maand

Deze maand zat vol met het bedrijf leren kennen, collega’s ontmoeten en de werkwijze tot je nemen.  Zoals gezegd begon ik aan de zogeheten “Wasstraat”, je bent immers nog niet bekend  met Wortell en nadat je een maand door de wasstraat gaat ben je helemaal “Wortell groen”, heel leuk bedacht! Om de Wasstraat af te sluiten heb ik samen met de andere starters een maandopdracht voltooid, om die vervolgens op een originele manier te presenteren tijdens de maandelijkse Company Day. Wat mij opviel is dat iedereen die ik de afgelopen maand gesproken heb heel erg gepassioneerd is over wat zij doen, gedaan hebben en nog willen gaan doen, heel inspirerend dus! 

Wasstraat

Na de eerste week van de “Wasstraat” te hebben meegemaakt stapte ik precies een week nadat ik was begonnen in een vliegtuig samen met ongeveer 100 andere collega’s. Waar we naartoe gingen? Dat wisten we nog niet, Luc (eigenaar samen met Danny) had namelijk een uitstapje georganiseerd ten behoeve van het 20-jarig bestaan van Wortell. Dit uitje was een verrassing voor iedereen. Op luchthaven Rotterdam Airport aangekomen te zijn dacht ik wel even erachter te kunnen komen waar we naartoe zouden gaan. Met mijn KLM verleden weet ik dat soort dingen wel te achterhalen, dacht ik…  

20-jarig bestaan

Na het inchecken kreeg ik een boarding pass in mijn handen geschoven door de check-in dame (die achteraf in het complot zat) met de bestemming Tenerife erop. Ik was ervan overtuigd dat dit ook de bestemming was aangezien je niet zomaar iets op een boarding pass kan schrijven, dit had ik uiteraard verkeerd. In het vliegtuig hoorde ik geluiden dat we naar het noorden aan het vliegen waren (huh?) en 4 uur later zijn we geland in de sneeuw. Overal was het wit en toen ik uitstapte zag ik het staan; we waren in Kuusamo geland, Fins Lapland, geweldig! 
De dagen erna waren volop gepland met sneeuwlopen, ijsvissen en sneeuwscooter rijden in het donker. Ook gingen we op een fantastische huskysafari, driftend ice-karten en waren het avonden vol gezelligheid, karaoke en een groot carnavalesk verkleedfeest.  
"Op zondag kwam dit geweldige avontuur ten einde en vlogen we terug naar Nederland." 

Werk aan de winkel

De volgende dag was er meteen werk aan de winkel. Ik ging voor het eerst mee naar de klant om te kijken hoe een adoptie sessie werd gegeven over Office365. Na veel geleerd te hebben mocht ik die week daarop zelf een sessie geven aan een andere klant. Dit voelde heel natuurlijk aan en was te gek om te doen! Juist doordat mensen geïnteresseerd zijn in wat je verteld, meer willen weten over het onderwerp en geïnspireerd worden door het verhaal achter technologie. Na 3 weken had ik even een besefmomentje toen ik thuis met een kop thee op de bank voor de buis zat, ik was langzamerhand een “Worteller” aan het worden… 

De laatste week

De laatste week was heel erg leuk en heb ik meerdere projecten op mijn naam gekregen. Het was nu eind februari en langzamerhand kwam de maandopdracht dichterbij. In Finland hebben ik en mijn mede-collega’s die in februari zijn gestart opgemerkt dat Wortellers houden van feesten en zingen, vooral de Finse karaokenummers waren in trek! Op dat moment hebben wij bedacht wat we gingen doen, een Fins nummer in een nieuwe jasje steken en er een écht Wortell lied van maken. Tijdens de Company Day wist niemand nog wat we gingen doen, maar toen we eenmaal blaadjes met tekst uit aan het delen waren was het kwartje gevallen. Twee minuten later zong iedereen het Wortell lied mee (“Wo, Wo, Wo, Wortell!”) geïnspireerd door Irwan Goodman met het lied “Poing, Poing, Poing”. We sloten de avond af met een polonaise en kregen een geweldig applaus (altijd leuk om te krijgen natuurlijk). 
Toen ik van de Company Day naar huis reed wist ik het zeker; ik ben nu officieel een Worteller en kan niet wachten om te zien waar dit geweldige avontuur mij gaat brengen Ik heb er in ieder geval hartstikke zin in!