Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Nieuwe Europese standaard voor ICT-sector

Blogs
26-11-2013

Hoe kom je erachter welke vaardigheden een ICT'er bezit? Productcertificering alleen dekt niet de lading. Daarom zijn diverse organen al een tijd lang bezig met het opzetten van een Europese standaard voor de ICT-sector. Deze standaard focust juist op al het andere; de competenties.

Binnen Nederland heeft EXIN, het orgaan dat o.a. AMBI, PDI, iTracks en dergelijke opleidingen heeft voortgebracht, een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van deze standaard. Resultaat: het European Competency Framework (kortweg: e-CF) is op 12 november jl. officieel uit de pilotfase gekomen. Inmiddels is ook een breed gedragen verdrag getekend, waarmee ook de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven achter e-CF gaan staan. Over niet al te lange tijd zullen ook Europese ICT-aanbestedingen (moeten) gaan vragen om de e-CF-normeringen van deelnemende bedrijven.

De eerste e-CF gecertificeerde Worteller is een feit

Dennis Vendel, een van onze Wortellers, heeft deelgenomen aan het pilottraject. En van alle deelnemers hebben uiteindelijk maar 5 mensen het assessmenttraject kunnen voltooien, waarvan 2 met een bijbehorende Europese titel. Voor deze titel heeft Dennis aan moeten tonen dat hij op 4 deelgebieden een bepaald niveau bezit. Voor Dennis heeft dit geresulteerd in de Europese competentienorm 'Professional' op de deelgebieden: 'Design & Development', 'Testing', 'Solution Deployment' en 'Problem Management'.

Natuurlijk zijn wij enorm trots op Dennis met het behalen van deze certificering. Een enorme bekroning op zijn kennis en kunde! Meer informatie over de e-CF certificeringen