Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Nieuwe website voor scholengroep Leonardo Da Vinci

Blogs
11-12-2013

Scholengroep Leonardo Da Vinci bestaat uit drie scholen voor het voortgezet onderwijs in Leiden. Met de komst van de nieuwe website wilde de scholengroep de vormgeving, het bedieningsgemak en de toepasbaarheid van de website laten aansluiten op de huidige wensen en eisen. Een ander belangrijk vereiste was het toegankelijk maken van de website op zoveel mogelijk devices - zoals iPad, iPhone en tablets.

Wortell heeft de omgeving zó opgebouwd dat zowel de scholengroep, als de verschillende locaties een eigen plek hebben om zich te presenteren. Daarbij heeft iedere locatie een eigen beheerder die verantwoordelijk is voor het plaatsen en onderhouden van de content op hun pagina's.

Identiteit van de diverse scholen

Om ervoor te zorgen dat de verschillende locaties goed herkenbaar zijn en blijven op de nieuwe website heeft iedere locatie een eigen kleur toegewezen gekregen die overal wordt doorgevoerd. Bijvoorbeeld op de georganiseerde nieuwssite, waarbij locatienieuws in de locatie-kleur wordt weergegeven. En omdat iedere locatiesite dezelfde indeling heeft, is het navigeren tussen de verschillende pagina's eenvoudig. Een ander leuk element is dat het nu mogelijk is om eenvoudig filmpjes te tonen.

Adoptie

Om ervoor te zorgen dat het samenwerken volledig geborgd wordt op dit nieuwe platform, heeft Wortell de omgeving gebouwd op SharePoint 2013. Hierbij zijn wij ondersteund door Windkracht 10 voor wat betreft het ontwerpen van het design. Daarnaast heeft Wortell diverse trainingen verzorgd en hebben we de scholengroep ondersteund in het communicatieproces om de adoptie van deze nieuwe totaalomgeving te bevorderen.

Ambities

Het ontwikkelen van de nieuwe website was voor de scholengroep een eerste kennismaking met SharePoint 2013. Naar aanleiding van hun ervaringen tijdens dit project heeft de scholengroep de ambitie om ook hun bestaande intranetomgeving te vervangen door het SharePointplatform. Belangrijk hierbij is de integratie tussen informatie, het bieden van één dashboard en het aanbieden van meerdere oplossingen via één portaal. Zowel toegankelijk voor medewerkers, studeren en ouders.