Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Office 365 Roadmap Update Juli 2016

Blogs
5-7-2016

In deze Maandelijkse Office 365 Update van Juli 2016 over Office 365 gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe Office 365 startpagina
  • Office 365 Planner
  • Inking op Office voor Windows Desktop & iPad
  • Office 365 Advanced Security Management
  • GigJam, de SharePoint iPhone App
  • De Salesforce Addin voor Outlook
  • Conditional access for Exchange Online
  • SharePoint online.

Wil je liever het webinar terugzien? Dat kan via deze link: http://go.wortell.nl/2016-07-Deelnameformulier-Maandelijke-Office365-Update.html

Wil je jezelf inschrijven voor de webinar van 2 augustus? Dat kan via deze link: http://go.wortell.nl/2016-08MaandelijkseOffice365UpdateAugustus_Registratieformulier.html

Office 365 Startpagina

De afgelopen maand is in Office 365 First Release een nieuwe startpagina voor de Office 365 portal gelanceerd. Deze nieuwe startpagina toont alle verschillende Office 365 apps overzichtelijk bij elkaar. Het zijn nu nog alleen de Office 365 apps, dit wordt later uitgebreid met de Apps die ook aan het Office 365 startmenu zijn toegevoegd.

Naast een overzicht met de Apps worden tevens de laatst geopende documenten en mappen getoond en kun je direct zoeken naar documenten in je Office 365 omgeving. De zoekactie zoekt in SharePoint Online, OneDrive for Business en de attachments of bijlagen van Outlook on the Web. Super handig.

Gebruikers kunnen zelf instellen wat ze als startpagina van office 365 willen gebruiken. Dat kan de Office 365 Portal zijn, maar bijvoorbeeld ook Outlook on the Web, SharePoint Online of Delve.

Office 365 Startpagina Aangepaste Office 365 Startpagina

Inking in de Office Apps

Als je met een tablet of telefoon documenten doorneemt is het superhandig om daar even aantekeningen bij te maken. Dit wil je vaak doen met je vingers of een Stylus. Gewoon in het document zelf. Voor de verschillende Office apps op iPad, Android en Windows is dit nu beschikbaar gekomen. Voor sommige apps was het al beschikbaar, de functie wordt nu voor alle apps (Word, Excel, PowerPoint en OneNote) aangeboden.

Naast een beter gebruik in de apps, is inking in Office 365 ProPlus ook verbetert. Dit door automatische vormherkenning toe te voegen.

Inkin in Office Apps Inking in Office Apps

GigJam in Preview

GigJam is een app (Windows, iPhone) waarmee je heel eenvoudig informatie uit verschillende bronnen kan delen met derden. Dit kan statische informatie zijn zoals foto’s, of hele dynamische informatie zoals gegevens uit een CRM systeem, gecombineerd met e-mail en ERP gegevens.

Gebruikers starten een Gig, nodigen andere personen uit, voegen informatie toe, koppelen systemen en kunnen samenwerken.

Althans, dat is de theorie. In praktijk werkt het nog wel enigszins omslachtig. De belofte is in ieder geval heel goed!

Microsoft kondigde een jaar geleden aan dat ze GigJam zou gaan introduceren. Tijdens de WorldWide Partner Conference hebben ze toen zelfs op het podium een demonstratie gegeven hiervan. Wil je zelf met GigJam spelen? Volg dan deze link: https://www.microsoft.com/en-us/gigjam/download.aspx

Office 365 Planner

Met office 365 kun je heel eenvoudig een lijst met taken aanmaken en delen met collega’s. Vervolgens kun je de voortgang van die taken volgen, indelen in verschillende categorieën en dashboards bekijken over de voortgang van de verschillende taken.

Superhandig als je in een team bijvoorbeeld een Agile of Kanban stijl van werken aanhoudt.

Office 365 Planner is onderdeel van Office 365 Groups. Je kunt dus alleen een planner dashboard aanmaken als je een Office 365 group start.

De Office 365 Planner was al enige tijd in omloop in de preview versie. Met name bij organisaties die Office 365 First Release aan hadden staan kon de planner gebruikt worden. Vorige week is uiteindelijk Office 365 Planner naar de markt gelanceerd. Fijn want hij stond al enige tijd op de Office 365 Roadmap.

Office 365 Planner Dashboard Office 365 Planner Dashboard

Office 365 Planner items Office 365 Planner Items

SharePoint Mobile App

In de iOS store is de SharePoint App verschenen. Deze kun je nu alleen op de iPhone gebruiken. Met de SharePoint app kun je een totaaloverzicht bekijken van alle sites waar je lid van bent, die je volgt en die je frequent gebruikt. Daarbinnen worden dan alle activiteiten binnen zo’n SharePointsite weergegeven.

Naast sites die je zelf volgt kan een Functioneel beheerder sites aanmerken die in de App worden weergegeven. Deze verschijnen dan in een apart overzicht. Als je zo’n site opent kan middels een Responsive Design de site inzichtelijk worden gemaakt. Daarmee kun je bijvoorbeeld het Intranet publiceren.

Ook kun je gemakkelijk collega’s opzoeken en informatie over hun bekijken. Niet alleen contactgegevens maar ook met welke collega’s zij samenwerken en de documenten waar ze mee bezig zijn, kun je vanuit de App bekijken. Natuurlijk moet je wel toegang hebben tot die informatie.

SharePoint iPhone App SharePoint iPhone App

Salesforce Lightning for Outlook

In de Office Store is de Salesforce Lightning for Outlook App beschikbaar gesteld. Dit is een door Microsoft en Salesforce samen ontwikkelde app die het mogelijk maakt om rechtstreeks vanuit outlook en Outlook on the Web informatie te delen met Salesforce.

Vanuit de app heb je inzicht in allerlei Salesforce informatie zoals contactpersonen, email adressen, organisaties, verkoopkansen en cases. Daarnaast kun je deze gegevens bijwerken.

In de toekomst zal deze functie worden uitgebreid met de mogelijkheid om tevens andere Salesforce Apps te installeren en te gebruiken via het Lightning Framework.

Je kunt de App downloaden in de Office Store: https://store.office.com/en-us/WA104379334.aspx

Azure AD Conditional Access for SharePoint Online en Exchange Online

Vorige week heeft Microsoft de preview uitgebracht voor Azure AD Conditional Access for SharePoint Online en Exchange Online. Daarmee is het mogelijk om toegang tot specifieke Office 365 diensten (SharePoint Online en Exchange online) te ontzeggen op basis van de fysieke netwerklocatie van een gebruiker. Op die manier kunnen gebruikers die vanaf huis op een niet bedrijfscomputer toegang willen verkrijgen tot SharePoint Online deze toegang worden ontzegd; of alleen toegang worden gegeven bij gebruik van bijvoorbeeld MFA.

Meer informatie over deze Preview kun je krijgen op de TechNet website: https://blogs.technet.microsoft.com/enterprisemobility/2016/06/23/azuread-conditional-access-for-office365-exchange-sharepoint-in-preview/

Advanced Security Management

Met behulp van Advanced Security Management voor Office 365 kunnen technisch beheerders van office 365 nu beter controle houden op het gebruik en de mogelijke bedreigingen ten aanzien van hun specifieke Office 365 omgeving. Ze hebben de mogelijkheid om (mogelijke) bedreigingen op te sporen, kunnen beveiligingsinstellingen beter controleren en taken daarbinnen verdelen en kunnen zicht houden op het gebruik van derde cloud applicaties ofwel Shadow IT.

Advanced Security Management voor Office 365 werkt op basis van regels. Deze regels bepaal je zelf of voer je in met behulp van sjablonen. Indien handelingen in Office 365 aan de criteria van zo’n regel voldoen kan vervolgens actie ondernomen worden. Er wordt dan een notificatie verzonden naar de beheerder via e-mail of sms. Tevens is het mogelijk de gebruiker waarop de regelset ‘afging’ tijdelijk toegang tot Office 365 te weigeren. Zo kan een eventuele bedreiging vroegtijdig in de kiem worden gesmoord.

Een voorbeeld: Binnen een organisatie waar zeer vertrouwelijke gegevens wordt onderhouden is afgesproken dat documenten niet zomaar gedownload mogen worden op PC’s buiten het bedrijfsnetwerk.

In Advanced Security Management voor Office 365 is het nu mogelijk een regel in te stellen die dit controleert. Zodra een gebruiker dit toch doet kan er vervolgens een waarschuwing worden gegeven en eventueel de gebruiker tijdelijk toegang tot de Office 365 dienst worden ontzegd.

Maandelijkse Office 365 Update voor Augustus 2016

Dinsdag 2 augustus 2016 geven we weer een Maandelijkse Office 365 Update Webinar. Deelnemen kan via deze link: http://go.wortell.nl/2016-08MaandelijkseOffice365UpdateAugustus_Registratieformulier.html

Iedereen die zich inschrijft krijgt na afloop van het webinar een terugkijk link toegezonden.

Wil je het Maandelijkse Webinar: Office 365 Update van juli terugzien? Dat kan via deze link: http://go.wortell.nl/2016-07-Deelnameformulier-Maandelijke-Office365-Update.html