Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Office 365 Roadmap Update oktober 2016

Blogs
4-10-2016

September was Microsoft Ignite maand. Ignite is de grootste conferentie van Microsoft voor IT-professionals. Het zal je dan ook niet verbazen dat Microsoft een enorme hoeveelheid updates voor Office 365 over ons heen heeft gestort of heeft aangekondigd.

Specifiek om alle updates te bespreken hou ik eens in de maand samen met Paul Keijzers een webinar: Office 365 roadmap updates. Het webinar waarin we de updates van deze maand hebben besproken kun je hier volgen: Office 365 roadmap update oktober 2016. Wil je een uitnodiging krijgen voor het volgende webinar? Schrijf je dan via deze link in: inschrijven!

We gaan de volgende Office 365 updates behandelen. Een bordevolle agenda:

Office 365 Secure Score

De Office 365 Secure Score geeft een overzicht van de mate waarin een Office 365 omgeving op een veilige manier is geconfigureerd. Hiermee zorg je er dus voor dat je alle mogelijke relevante beveiligingsinstellingen voor jou organisatie hebt doorgevoerd die je maar zou kunnen doorvoeren.

Wil je een weten wat de Secure Score van jou organisatie is en een aangepast plan ontvangen? Mail me even. Er is een ook blogartikel over geschreven: Office 365 Secure Score bekijken.

StaffHub

De StaffHub is een panningstool voor zogenaamde ‘Deskless Workers’. Het biedt de mogelijkheid om een schema op te bouwen wanneer specifieke mensen in de organisatie werken. Daarbij kunnen tevens bestanden gedeeld worden. Ook zijn er verschillende apps beschikbaar waarmee de deskless workers zowel hun planning als de bestanden kunnen bekijken. De Office 365 Staffhub is met name interessant voor kleinere organisaties met veel mensen op de weg.

Feature Pack 1 SharePoint 2016

Het SharePoint 2016 Feature Pack brengt een grote hoeveelheid Office 365 functies naar de SharePoint 2016 on premise. Ook zijn verschillende nieuwe functies geïntroduceerd die de combinatie tussen een SharePoint On Premise en Office 365 SharePoint Online omgeving verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelde Taxonomie structuur. De biedt de mogelijkheid om centraal auditing te kunnen doen en de optie om de OneDrive verder in te stellen en uit te breiden.

Enhanced conditional access controls

Met de nieuw geïntroduceerde functies voor Conditional Access is het mogelijk om toegang tot Office 365 te beperken. Niet alleen tot specifieke netwerken (die functie is vandaag al beschikbaar) maar ook tot specifieke computers. Denk daarbij aan computers, tablets of telefoons die beheerd worden door Microsoft EMS.

Het is mogelijk toegang volledig te blokkeren, toe te staan of gedeeltelijke toegang mogelijk te maken.

OneDrive & SharePoint Encryption

Data in SharePoint en OneDrive zijn al voorzien van encryptie. Die encryptie wordt echter gedaan door Microsoft zelf. Het wordt nu ook mogelijk om je eigen sleutels in te stellen. Daarmee kun je er zorg voor dragen dat Microsoft geen toegang tot je data krijgt.

OneDrive & SharePoint Site Classification

Met de nieuwe Site Classification functies in SharePoint en OneDrive bestaat de mogelijkheid om sites in SharePoint te voorzien van specifieke beveiligingswaarderingen. Zo’n beveiligingswaardering ofwel Site Classification kan bijvoorbeeld zijn dat een site vertrouwelijk is, alleen voor intern gebruik bedoeld is of publiekelijk gedeeld mag worden.

Op basis van de gekozen instellingen is het vervolgens mogelijk om allerlei instellingen zoals Microsoft IRM en auditing automatisch van toepassing te laten zijn op de desbetreffende site.

OneDrive & SharePoint Sync Enhancements

Lang verwacht en nu eindelijk gekomen! Office 365 OneDrive & SharePoint sync verbeteringen. Eindelijk wordt de oude groove.exe clinet vervangen door de nieuwe OneDrive sync client. Hiermee kunnen nu ook SharePoint sites en document libraries op een gemakkelijke manier gesynchroniseerd worden. Daarbij kunnen niet alleen eigen maar ook gedeelde folders worden gesynchroniseerd.

De nieuwe client kan inmiddels getest worden.

OneDrive & SharePoint Document Activity Center

Het OneDrive & SharePoint Document Activity Center geeft documenteigenaren inzicht in wat er daadwerkelijk met hun documenten gebeurt. We opent de documenten, wie wijzigt ze, wanneer is een document voor het laatst gesynchroniseerd en dergelijke.

Secure and manage OneDrive with enhancements for IT pros

Eindelijk is het mogelijk om meer instellingen te configureren voor OneDrive op beheerniveau. Voorbeelden van instellingen die gedaan kunnen worden zijn:

  1. het beperken van de mogelijkheden om bestanden te delen
  2. de omvang van een OneDrive in te stellen
  3. toegang tot een OneDrive beperken of juist toestaan.

OneDrive browser experience

Momenteel is het mogelijk om alleen previews van Office-documenten in OneDrive te bekijken. Het wordt nu ook mogelijk om voor vele andere bestanden de previews weer te geven, zoals Adobe PhotoShop en AutoCAD bestanden.

Document Usage Analysis

Middels de Offce 365 Document Usage analyse kun je bekijken of de documenten die je maakt door andere mensen gelezen worden en hoe vaak dat gebeurt. Mooie functie als je bijvoorbeeld een document geschreven hebt en dat wil delen met veel mensen in je organisatie.

Word Tap

De Word Tap functie helpt je om eerder samengestelde informatie te hergebruiken binnen nieuwe documenten. Zo heb je de mogelijkheid om in een Word document PowerPoint slides, Excel Charts of Word snippets in te voeren. Hiervoor is een nieuwe zoekfunctie in Word opgenomen waarmee je op zoek kan gaan naar de informatie.

Word Tap

MyAnalytics

Het eerdere Delve Analytics is hernoemd naar MyAnalytics. Ook zijn er verschillende nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals een weergave over de samenwerking binnen groepen en de mogelijkheid om je eigen productiviteitsanalyse te delen met anderen.

MyAnalytics biedt een geweldige eerste stap om snel inzicht te krijgen in je persoonlijke productiviteit.

Nieuwe Office 365 App Launcher

De App Launcher die in office 365 linksboven wordt weergegeven wordt uitgebreid met een groot aantal nieuwe mogelijkheden. Zo komen er verschillende nieuwe weergaven zoals nieuwe apps en veel gebruikte apps. Daarnaast kunnen eigen apps makkelijker worden toegevoegd en kunnen weergavewijzigingen gedaan worden.

Volgende Office 365 Roadmap Update

Heb je naar aanleiding van deze Office 365 Roadmap Update nog vragen schroom dan niet om contact met Paul Keijzers of mijzelf op te nemen. Wil je de video van de Office 365 Roadmap Update webinar terugkijken waarin we de verschillende updates veel uitgebreider bespreken dan kan dat. Ook kun je jezelf inschrijven voor de komende Office 365 Roadmap update. Deze doen we elke eerste dinsdag van de maand om 11:00 uur.