Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Office 365 roadmap updates in maart 2015

Blogs
23-4-2015

Microsoft heeft over maart 2015 weer een groot aantal updates op Office 365 doorgevoerd. Deze updates betreffen voornamelijk verbeteringen van de Office 365 dienstverlening en kleine aanpassingen in de gebruikersinterface.

De Office 365 roadmap updates

Een overzicht van de aanpassingen in Office 365 roadmap updates in maart 2015

Ingebouwde Mobile Device Management functies

Binnen Exchange Online waren al de nodige functies beschikbaar om het beheer van mobiele apparaten te vereenvoudigen. Voor meer complex beheer moest of gebruik gemaakt worden van Windows Intune of een andere MDM-oplossing. Een belangrijk deel van de functies voor het beheer van mobiele apparaten is nu echter verplaatst van Windows Intune naar Office 365 als standaard uitbreiding.

Office Delve wereldwijd beschikbaar

Office 365 Delve was tot voor kort alleen beschikbaar binnen Office 365 omgevingen die de zogenaamde preview functies aan hadden staan. Inmiddels is er volgens Microsoft voldoende getest en is ze begonnen met de verdere uitrol van Office 365 Delve.

Office Delve verbeteringen

Delve doorzoekt de documenten opgeslagen in SharePoint Online en OneDrive for Business. Tevens worden video’s opgeslagen in Office 365 video’s getoond in de zoekresultaten. Naast deze gegevens worden nu ook e-mails in Exchange Online doorzocht en getoond alsmede links die vanuit Yammer zijn gedeeld.

Lancering Office 2016 IT Pro en Developer Preview

Binnenkort zal de nieuwe versie van Office ProPlus beschikbaar komen. Office 2016. Deze nieuwe versie van Office ProPlus zal automatisch beschikbaar worden gesteld aan gebruikers van Office 365 die de installatie hebben gedaan vanuit de Office 365 portal. Indien gewenst en om eventuele aanpassingen te kunnen maken aan apps die integreren met Office is het voor beheerders alvast mogelijk om Office 2016 te testen.

Skype for Business Technical Preview

Lync wordt omgedoopt in Skype for Business of in het Nederlands Skype voor Bedrijven. Naast een pure naamswijziging zal tevens het uiterlijk enigszins worden aangepast en zal de ervaring van Lync meer op Skype gaan lijken. Technisch gezien verandert er niet heel veel. De wijziging heeft echter wel veel impact op eindgebruikers. Zij moeten immers opeens met Skype voor Bedrijven gaan werken en het onderscheid kunnen maken tussen Skype en Skype voor Bedrijven. We hebben eerder een post over Skype voor Bedrijven geschreven.

Lancering Office 365 MFA Technical Preview

Bij het inloggen in Office 365 is het mogelijk gebruik te maken van Multi Factor Authentication. Gebruikers moeten dan naast hun inlognaam en wachtwoord tevens een derde factor (zoals een SMS) gebruiken om in te kunnen loggen in Office 365. Het gebruik van Office in combinatie met MFA was nog niet mogelijk. Hiervoor moesten gebruikers een zogenaamd App-password gebruiken. Microsoft test momenteel een update waarmee dit nu wel mogelijk moet zijn. Lees ook de uitgebreide beschrijving over Office ProPlus MFA.

Wijzigingen in de Office 365 Admin App

Om beheer op afstand te kunnen doen heeft Microsoft al lange tijd geleden de Office 365 Admin App voor Windows Phone, Android en iOS gelanceerd. Dat was echter een zeer beperkte app. Inmiddels heeft ze een nieuwe versie van deze app gemaakt. Daarmee kun je gebruikers toevoegen, verwijderen en wachtwoorden wijzigen. Perfect voor een beheerder die gebruik maakt van Online Identities. Voor beheer van accounts die gesynchroniseerd zijn met een lokale Active Directory kan de Office 365 Admin App echter niet gebruikt worden, danwel heeft het weinig toegevoegde waarde aangezien deze accounts niet online gewijzigd kunnen worden.

Je kunt met onderstaande links de app downloaden:

Exchange Online Clutter aanpassingen

Met Exchange Online Clutter worden belangrijke berichten gesplitst van berichten die minder belangrijk zijn. Tot voor kort was dit echt een functie die alleen voor eindgebruikers beschikbaar was. Inmiddels is dit verandert en kunnen Office 365 beheerders instellen hoe om te gaan met de Clutter folders. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet zomaar mogelijk dat belangrijke berichten in de clutter folder terecht komen.

Aankondiging Azure ExpressRoute voor Office 365

ExpressRoute in Azure is al enige tijd beschikbaar. Met ExpressRoute is het mogelijk een exclusieve, beveiligde verbinding te maken tussen een bedrijfsnetwerk en Microsoft Azure. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd dat deze optie later dit jaar nu ook beschikbaar zal komen voor Office 365. Hiermee is Office 365 vanaf bedrijfsnetwerken te benaderen via een VPN-verbinding waardoor het verkeer niet over het publieke internet hoeft te lopen. Ook is het mogelijk hiermee gegarandeerde snelheden te verkrijgen.

Nieuwe SalesForce App voor Outlook

Organisaties die gebruik maken van Outlook 2013 en van SalesForce hebben nu de mogelijkheid beide aan elkaar te koppelen. Hiervoor is een aparte SalesForce App ontwikkeld die in Outlook 2013 gebruik te worden.

Office 365 RoadmapPublieke Office 365 roadmap

De publieke Office 365 roadmap is online beschikbaar.

Cloud Business Community

Informatie ontvangen over de laatste Office 365 updates en met name de impact daarvan voor jou organisatie? Schrijf je in voor de Cloud Business Community.